SK SK

Kam na víkend 29.-01. Marec 2020

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Kam vyraziť na najbližší víkend? V našej rubrike "Kam na víkend" sa každý týždeň dozvieš kam vyraziť. Či už s partiou, rodinou či vzdelať sa na workshop alebo prednášku. Tento víkend je niečím výnimočný, čím to sa dozvieš keď dočítaš do konca.
Putovanie za zábavou začneme tento týždeň v Košiciach, ktoré navštívia dve legendy Slovenskej hiphopovej scény. Ak si zachytil, že raper Kali plánoval skončiť koncom minulého roku, zachytil si správne. No nestalo sa tak, jeden z najlepších umelcov a výborných textárov dnešnej rapovej scény spravil nový album "ALE NE". Staré známe veci, ale aj novinky z vydaného albumu si vypočuješ tento piatok v Košickej Multihale, tešiť sa môžeš aj na viacerých hostí, ktorí mu sekundovali pri tvorbe nového albumu. 

V Košiciach ešte zostaneme. Po dvojročnej odmlke sa opäť prihlásil k slovu ďalší raper a tým je PIL C, jeho nový počin sa volá "2086", produkciu si zobral na starosť Specialbeatz. Na jednotlivých zastávkach sa môžeš tešiť na bohatý sprievodný program plný špeciálnych hostí. Tak si to nenechaj ujsť! V piatok v Košickom T-KLUBe PIL C a jeho hostia.

194_m09fyx1qsb.jpg
Šaty robia človeka, to je odveká pravda. No ruku na srdce, koľko krát sme si kúpili niečo čo sme nakoniec ani nenosili, vec skončila v skrini a zaberá len miesto. Zober všetko svoje nechcené oblečenie s príď "swapovať". Swap je výmena oblečenia, prinesieš svoje nepotrebné veci a vymeníš ich za veci s niekým iným. Je to lepšie ako behať po obchodoch. Spoznáš nových ľudí a pomôžeš planéte. Swapy sa pomaly stávajú bežnou vecou, veď kto by nechcel mať zadarmo nový šatník? Trnavská Baterkáreň pri poliklinike organizuje swap oblečenia každú poslednú sobotu v mesiaci od 11:00 do 15:00 hod. 
194_0l7du1e705.jpg

Nezabudli sme ani na tých najmenších. Karnevalová sezóna nám už pomaly skončila, no ak si so svojimi detičkami nenavštívil ani jeden z detských karnevalov, stále je možnosť to napraviť. Mestské kultúrne stredisko v Galante, pozýva všetky detičky a ich rodičov na karneval dňa 29. februára 2020 o 15:00 hod. v Mestskom kultúrnom stredisku. Tak šup vyrobiť masky a v sobotu na karneval. Ak ti Galanta moc nevyhovuje na našom webe v sekcii podujatia nájdeš viacero detských karnevalov po celom Slovensku, alebo klikni sem. 

Vieš kde sa v Trnave stretávajú kreatívci, milovníci dobrého jedla, konajú sa tu prednášky, workshopy a majú tu skvelý coworking pre každého? Je to Malý Berlín, úžasné námestíčko s výbornou reštauráciou plnou špecialít. Na túto nedeľu si v Malom Berlíne pripravili prvý workshop tohto roku. Bude sa niesť v textilnom duchu. Workshop povedie trnavská umelkyňa a pedagogička Eva Šrubařová spolu s lektorkou Michaelou Lehoczkou. Ak chceš rozvíjať svoju kreativitu, nesmieš chýbať. Vstupné je symbolické 2€ a začína sa o 15.00. 

194_sljmmi8y2u.jpg
Sľúbil som vám niečo výnimočné! Tou výnimočnou udalosťou, ktorá sa bude odohrávať po celom Slovensku je sviatok demokracie. Aj keď si mnohokrát neuvedomujeme aká je demokracia dôležitá, pretože sa stala našou každodennou súčasťou. Každé štyri roky rozhodujeme o našej krajine, akým smerom sa bude uberať. Preto využi svoje právo ísť voliť a nenechaj za seba rozhodovať druhých.
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 26.2.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať