SK SK

10 jednoduchých tipov, ako doma zabaviť deti v karanténe

Saška Mišiková

0 hodnotení
Zabaviť deti, aby celý deň len nesedeli u televízie , ale aby sa aj hýbali a ešte ich to aj bavilo nie je jednoduché. Máme pre vás štrnásť tipov, vďaka ktorým to zvládnete ľavou zadnou.

1. Hra so stoličkami

Účastníci sa postavia pred stoličky, ktoré sú poukladané v kruhu. Počas hudby sa deti voľne pohybujú v priestore v strede kruhu pred stoličkami. V momente, keď hudba stíchne, je úloha jasná - čo najrýchlejšie si sadnúť. Hra sa opakuje, počet stoličiek sa znižuje. Hra pokračuje, až kým neostane iba jedna stolička. Namiesto hudby môžu deti aj spievať. Pokynom na rýchle usadenie potom býva tlesknutie „dospeláka“.

2. Skrývačka

Jedna z najobľúbenejších hier všetkých detí. Čo sa tak schovať za záves sprchového kútu? Alebo čakať kým vás niekto objaví v skrini. Jeden stojí za pikolou a všetci ostatní si musia nájsť dokonalý úkryt.  Schválne, ako dlho bude trvať, kým vás niekto nájde?

3. Schovávajte veci

Pokiaľ bývate v menšom byte neskrývajte veci. Skúste to s kartami alebo farebnými papiermi. Pravidlo je, že každá musí byť aspoň kúskom vidieť, aby sa nemuseli otvárať šuplíky alebo skrine. Na povel všetci začnú hľadať.. A kto nájde najviac, ten má právo vymýšľať ďalšie miesta na skrývanie.

4. Bunker pod stolom

Kto by nemiloval ten pocit skryť sa vo svojom bunkri? Nechajte deti postaviť si ho napríklad pod stolom v kuchyni. Môžu si priniesť deky, vankúše, paplóny alebo uteráky. A keď budú mať hotovo, môžte im pomôcť vo vnútri vybudovať mäkké sedenie a môžu tam oddychovať.

5. Vytvorte si prekážkovú dráhu

Omotajte okolo nábytku špagáty, či krepový papier od steny po stenu, alebo krížom krážom po detskej izbe. Môžte im dať aj časový limit, za ktorý musia dráhu zvládnuť. Vítať môže byť aj odmenený.

6. Tornádo

Vynikajúca taktika ako dosiahnuť to aby deti po sebe upratali.  Natočte si budík na 10 minút a pustite hudbu.  Sľúbte deťom odmenu, uvedomte ich o tom, že sa bude upratovať len 10 minút a musia za ten čas upratať čo najviac vecí. Upratovanie dostane až adrenalínový rozmer, a vy sa nestihnete čudovať, ako deti začnú všetko upratovať skladať a rovnať.


7. Aj statický pohyb môže byť zábava

K tejto hre vám postačí len kúsok priestoru stopky a prázdny list papiera. Každý člen rodiny postupne skúša, ako dlho dokáže stáť na ľavej nohe, potom na pravej, alebo môžme mať pri tom aj zavreté oči.  Potom môžme vyskúšať, ako dlho vydržíme "akože" sedieť na stoličke, alebo mať ukážkovo predpažené.

8. Písmenková päťminútovka

Koľko vecí je u vás v byte a začína sa napríklad na písmeno L? No schválne, napríklad lyžica, lesk na pery.... Nastavte si budík na 5 minúť zadajte jedno písmenko a deti musia všetky ľahké veci na to písmeno priniesť do spálne na posteľ. Ten kto bude mať najviac vecí vyhráva.

9. Vyberte so spoločenskú hru

Vyberte zo skrine spoločenskú hru a precvičte svojho tímového ducha. Ćloveče nehnevaj sa, aktivity pre deti, karty, twister, puzzle ....

10. Vyrobte si auto z krabice

Je to naozaj jednoduché a s vašou menšou pomocou to zvládne aj menšie dieťa. Pozrite si video !

Váš tím GoSlovakia :)

zdieľaj na
Spracoval: Saška Mišiková
Aktualizované dňa: 31.3.2020
Zdroj: GoSlovakia


Súvisiace... Napísali o nás

Mohlo by ťa zaujať