SK SK

Aj popcorn má svoj etalón a je ním Zigmundo popcorn

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

13 hodnotení
Čas strávený s týmto popcornom, nie je nikdy premárnený. Aspoň takto znie text na obale tohto gurmánskeho popcornu. Ak si si myslel, že sa nemôžeš stať "závislákom" na popcorne, tak tento ťa vyvedie z omylu.

Na Slovensku máme jedinečný produkt, ktorý svojou kvalitou a poctivosťou vysoko prevyšuje akékoľvek iné svojho druhu nie len u nás, ale aj v okolitých krajinách. Hovorím o popcorne Zigmundo, ktorý vzniká na Slovensku, konkrétne v Bratislave. A my sme sa boli pozrieť na to, ako sa vyrába, aby sme sa na vlastné oči presvedčili, že sa to dá.

Zdroj: GoSlovakia

Za výrobou tohto sladkého popcornu stojí pán Peter Červeň a jeho spoločník Štefan Blaha, ktorí ako prví priniesli na Slovensko zdravú a mimoriadne chutnú verziu popcornu. Poznajú sa dlhé roky, dôverujú si, a obaja majú spoločné aj to, že po mnohých rokoch pôsobenia v manažérskych pozíciach sa rozhodli odísť, a začať manuálne pracovať.

Výsledok je ručne robený lahodný a zdravý popcorn Zigmundo. Zdravý preto, pretože popcorn sa nevyrába klasicky, ako sme na to zvyknutý z kina či iných kultúrnych podujatí. Na vypuknutie zrniečka kukurice je v tomto prípade potrebné presne 0 g oleja, pretože vzniká pomocou horúceho vzduchu. Kukurica pochádza z Francúzska, kde ju firma vykupuje udržateľným spôsobom od farmárov v Juhoafrickej republike. Žiaľ, na Slovensku vhodný druh kukurice nie je, a ani ho nikto nedistribuuje. Kritéria Zigmunda sú totiž extrémne vysoké.

Zdroj: GoSlovakia

Po vypukaní zrniečok kukurice sa cez rôzne medzikroky pri výrobe dostávame k ochucovaniu. Základná príchuť je slaný karamel, ktorý vzniká priamo vo výrobni, a poviem vám, tá vôňa je úplne neskutočná. Okrem tejto základnej príchute môžete ochutnať aj malinový či jablkovo-škoricový popcorn. My si naozaj nevieme vybrať, ktorý z nich nám najviac chutí, čo ale vieme je, že keď si balenie otvoríš, zmizne veľmi rýchlo. 

Zdroj: GoSlovakia
zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať