SK SK

Poďme si zarybárčiť s deťmi do Abrahámu, Veľkých a Pustých Úľan

(ms)

4 hodnotenia
V tomto článku si predstavíme rybníky z Mikroregiónu 11 PLUS, ktoré sú od seba vzdialené iba 15 minút cesty autom.

Ako prvý rybník si predstavíme Vodnú nádrž Hliník, ktorá sa nachádza v obci Abrahám v tesnej blízkosti štadióna OFK Abrahám. Lov rýb na tomto rybníku je možný a povolený od rybárskych pretekov žiakov základnej školy začiatkom mája do 15. októbra príslušného kalendárneho roku. V tomto období môžete rybárčiť od 6:00 do 22:00.

Ako už bolo spomenuté vyššie žiaci ZŠ a MŠ v Abraháme môžu na základe zakúpeného povolenia vydaného Obecným úradom v Abraháme loviť ryby v tomto rybníku. Ďalej môžu ryby chytať osoby, ktoré majú trvalý alebo prechodný pobyt v obci Abrahám alebo chalupári v obci Abrahám, pričom všetky tieto osoby musia mať predpísané doklady na rybolov pri sebe.

Rybník je však dostupný aj hocikomu, kto si na Obecnom úrade zakúpi povolenie na rybolov, ktoré musí následne mať pri love rýb pri sebe. Povolenie je možné zakúpiť na Obecnom úrade len v pracovné dni počas úradných hodín.

V tomto rybníku môžete chytať kaprov, amurov, karasov a biele ryby, avšak jeden rybár si smie za za jeden deň privlastniť len jednu ušľachtilú rybu. Pre deti však už jedna chytená ryba prinesie neopisateľnú radosť v ich očiach a nám rodičom príjemný pocit.

Poplatky za povolenie lovu rýb sú nasledovné:
- denný 3€
- týždenný 6€
- mesačný 10€
- ročný 20€

Viac informácií môžete nájsť vo Všeobecne záväznom naradení obce Abrahám o chytaní rýb na miestnej nádrži Hliník.

Začiatkom mesiaca máj sa konajú na rybníku tradičné detské rybárske preteky, ktorých presný termín určuje Obcný úrad v Abraháme. Toto milé podujatie je priam ideálnym tipom ako stráviť so svojimi deťmi krásny čas plný zábavy a zážitkov na peknom mieste. Obec pre víťazov zabezpečuje pekné ceny a nezabúda sa ani na občerstvenie pre súťažiacich aj divákov. Viac Vám už prezradí video nižšie.

Ďalší rybník s možnosťou rybárčenia pre dospelých aj deti, ktorý nás zaujal v Mikroregióne 11 PLUS je vzdialený iba 13 minút cesty autom, konkrétne ide o Lotos Lake v obci Veľké Úľany.

Areál obklopuje mŕtve rameno Čiernej vody, kde možno chytať všetky druhy rýb. Najčastejšie to býva kapor, ktorý sa tu nachádza v najväčšom množstve a tí najväčší dosahujú hmotnosť cez 20 kilogramov! Obsádku tvorí kapor, amur, šťuka, zubáč, sumec, pleskáč, karas. Po dohode je dokonca možné aj nočné rybárčenie, na ktoré deti budú ešte dlho spomínať.

Pri rybníku je možné aj ubytovanie v chatke, prípadne stanovanie. Grilovanie alebo opekanie je taktiež samozrejmosťou. Aby toho nebolo málo, pre Vaše ratolesti je tu k dispozícií malé ihrisko kde sa môžu vyšantiť a pre tých väčších zasa malé futbalové ihrisko a volejbalové ihrisko. V areáli sa dokonca nachádza mini zoo, resp. farma s rôznymi zvieratkami ako napríklad: daniel, jelenica, muflóny, kačičky, pávi, bažanti, poníky, ovečky. Dokonca tu môžete vidieť aj pumu americkú.

Nesmieme zabudnúť ani na bohatú faunu, ktorá je tu taktiež neprehliadnuteľná. Aj pri nej sa deti môžu učiť pomenúvať rastliny a stromy.

O občerstvenie sa Vám postará miestny bufet, kde je široký výber jedál a nápojov.

Areál je priam ukážkovým miestom pre trávenie času s deťmi a práve preto tu tím ľudí z OZ Happy Kids pravideľne organizuje denný rybársky tábor prežitia. Spolu so skúsenými a zodpovednými animátormi a inštruktormi tu Vaše deti môžu prežiť nezabudnuteľný týždeň v prekrásnej prírode. Tábor navštívia skúsení rybári i ozajstný skaut, ktorý ukáže ako prežiť v divočine. Deti budú stavať bunkre a učiť sa ako si chytiť rybu. Okrem toho budú vystrájať aj mnohé iné športové a loptové huncútstva. Denný letný tábor zakončia parádnou opekačkou a zo štvrtka na piatok prenocovaním v stanoch. Čaká ich večer pri táboráku a večerný lov na kráľa vôd - sumca! Rybársky lístok sa nevyžaduje, preto je tento tábor určený naozaj pre každé dieťa. Pre každého účastníka tábora je prichystané tímové tričko Happy Kids.

Viac informácií o termínoch, programe, cene a iných dôležitých aktuánych informáciach o tábore môžete nájsť na tomto odkaze.

Zdroj: happykids.sk (29.5.2020)

A ako posledný rybník sme si vybrali súkromný rybník zameraný na lov kaprov a dravcov - Arizonacarp Lake SK, ktorý sa nachádza sa na kraji obce Pusté Úľany. V okolí jazera nájdete panenskú prírodu, les za jazerom a rákosie v okolí celého jazera vytvárajú spolu krásnu scenériu kde si každý príde na svoje.

Arizonacarp Lake je dostatočne veľké jazero, takže každý rybár bude mať svoj komfort pre pohodlný lov. Rybia osádka je v jazere veľmi pestrá a bohatá, čo určite láka množstvo rybárov. Vysadené bolo veľké množstvo kapra šupinatého a lysca. Krásne zdravé ryby väčšinou presahovali hranicu cez 10 kilogramov no nájde sa aj viac kusov ktoré presahujú magickú hranicu 15tich kilogramov. Ďalej tu môžeme vidieť amurov, šťuky, zubáče, sumcov albína, ostrieže a miesto si našli aj okrasne karasy či koi kapre.

Majitelia ponúkajú aj prenájom priestrannej chatky, pričom k chatke prislúcha aj terasa. Chatka je štvorlôžková, vybavená dvomi poschodovými posteľami. V budúcnosti pribudnú aj možnosti dvoch prísteliek. V chatke je k dispozícii kuchynka so slušným vybavením a dokonca s TV. Každá chatka je vykurovaná elektrickým radiátorom s tepelným senzorom. V blízkosti chatky je vybudované ohnisko, ku ktorému bude k dispozícii drevo, kotlík na varenie a ražne na opekanie. WC a sprchy sú centrálne umiestnené v samostatnej chatke nachádzajúcej sa približne v strede areálu. Ak ste doteraz váhali ako vyriešiť otázku prenocovania celej rodiny na rybačke, Arizonacarp Lake SK Vám dáva jasnú a komfortnú odpoveď v podobe tejto veľmi dobre vybavenej chatky.

Aktuálny cenník prenájmu chatky, kompletnú galériu a ďalšie potrebné informácie nájdete TU. Aktuálny cenník lovu môžete nájsť zasa TU a pokiaľ hľadáte iné informácie, kliknite SEM.

Zdroj: arizonacarplake.sk (29.5.2020)
Pre lepšiu predstavu si pozrite nasledujuce video:
zdieľaj na
Spracoval: (ms)
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať