SK SK

Sirupoví vlci z Polonín

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotení
Príbeh Vlčích sirupov sa odvíja od myšlienky vrátiť ľudom do domácností a podnikov výrobky, ktoré sú nielen spomienkou nás mnohých na detstvo, ale predovšetkým sú hodnotným a tradičným produktom bez použitia chemických konzervačných látok, zahusťovadiel a zvýrazňovačov chutí.

Nedostatočná kvalita, pofidérne zloženie či umelá chuť inšpirovali Juraja a Mira k výrobe poctivých domácich sirupov. Miro totiž pracoval ako barman a dobré sirupy mu na Slovensku chýbali. 

Sirupy začali vyrábať už v roku 2012, no oficiálnu výrobu spustili v roku 2016 v dedinke Ulič v národnom parku Poloniny. Výroba začala hlavne pre známych a rodinu. Jeden z faktorov prečo sa do výroby pustili boli práve deti v rodine. Cieľ bol dať konečne deťom sirupy, ktoré nie sú dochucované, dofarbované a nepoužívajú éčka. Priorita bola vyrábať sirupy, ktoré budú mať výživovú hodnotu, takže ich vyrábame len z kvalitného ovocia a zo žiadnych koncentrátov.

Sirupy prechádzajú šetrnou termizáciou až pasterizáciou pri 55 až 75 °C podľa použitého ovocia. Vďaka tomu sirup nestratí žiadne vitamíny.

Pri tvorbe receptúr na sirupy sa Miro inšpiroval aj získanými skúsenosťami na svetových barmanských súťažiach, kde sa mu podarilo dostať do TOP 8 na najprestížnejšej svetovej ginovej súťaži Beefeater MIXLDN 7 a taktiež obsadil 5-te miesto vo Švédsku na súťaži Absolut.

Ľudskými rukami prejde každý jeden kus ovocia, pričom tak dokážu separovať príliš mäkké, prezreté alebo naopak nedozreté kusy. „Nakoľko nepoužívajú žiadne konzervanty, musia používať ovocie v 100% kondícii a vďaka tomu vedia zabezpečiť aj najvyššiu kvalitu a chuť, v čom spočíva skutočná pridaná hodnota. 

Vlčie sirupy si môžeš kúpiť v našom eshope. Na leto sme pripravili dva špeciálne sirupové balíčky malý a veľký.

Objednávaj v našom eshope !

zdieľaj na
Spracoval: Maťo Šimončič
Aktualizované dňa: 12.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať