SK SK

(krr)

5 hodnotení
Ochutnajte sirupy z ihličia, ktoré sa vyznačujú výbornou chuťou, kvalitou a priaznivými účinkami na ľudský organizmus. Stačí len lyžička denne na to, aby ste spoznali liečivú silu našich stromov.

Zaujal nás príbeh dvoch mladých ľudí - Alexandry a Lukáša, ktorí sa rozhodli vytvoriť výnimočné produkty spojené s láskou k prírode, lesu a hodnotám, ktoré získali od svojich rodičov a starých rodičov. 

Radi by sme tento výnimočný projekt predstavili aj prostredníctvom portálu GoSlovakia.sk a preto chceme priniesť niekoľko zaujímavých informácií z ich webovej stránky ihlickovo.sk, ktorá je veľmi pekná a zaujímavá. (inak vytvoril ju sám Lukáš)

Ihličkovo je malý rodinný podnik, ktorý si zakladá na hodnotách. Alexandra a Lukáš sa zdržia hesla: "prírode môžeme vziať len toľko, koľko je sami vieme vrátiť". A ako začal ich príbeh? To sa dozvedáme z Alexandrinho rozprávania. 

 Bolo to niekedy v 1998, keď som ako malá prvý krát ochutnala starkin jedľový sirup. Vtedy som mala silný kašeľ a keďže mi moji rodičia nechceli dávať nijaké lieky, tak ako záchrana prišli moji starí rodičia. Starká sa zatvorila v špajzi a po chvíli vyšla s malou fľaštičkou. Povedala len, otvor ústa a ja som počúvla. A vtedy som prvý krát ochutnala jej pravý jedľový sirup z ihličia. Od vtedy ho milujem. Kašeľ mi zázračnej prešiel ... Vtedy som ešte netušila, že za výrobou tohto produktu stojí len jediná surovina a pár tajných ingrediencií. 

Aj názov Ihličkovo vznikol jednoducho - vystihuje z akej ingrediencie sú naše produkty vyrábané. Náš projekt je jedinečný hlavne svojím príbehom, a to spojením tradícií našich starých rodičov,  ktorí už dávno poznali liečivé účinky ihličnanov a neváhali sa so svojim tajomstvom podeliť. Naša výroba začína momentom zberu  výhonkov, následne ich srpacovaním, naplnením do fliaš kvôli zreniu bez akéhokoľvek zásahu, kde si zachovajú všetky bohaté živiny z ihličia. 

Kde nás nájdete?

Naša záhradka sa nachádza v malebnej obci Smolenice pod úpätím Malých Karpát. Pestujeme tu vlastné ihličnaté stromy, ako borovice, jedle a smreky, z ktorých získavame všetky bohaté živiny pre naše produkty. 

zdieľaj na
Spracoval: (krr)
Aktualizované dňa: 3.8.2020
Zdroj: Ihličkovo
vlastný web ihlickovo.sk


Mohlo by ťa zaujať