SK SK

ŠINTAVAN

(ds)

0 hodnotení
Priestory vinárstva Šintavan sú otvorené pre Vás! Chcete sa zastaviť s partiou priateľov či kolegov na večernú degustáciu? Naše priestory sú k dispozícií a pripravené prezentovať chute z našich viníc! Stačí sa len vopred objednať. Pravidelne sa zúčastňujeme významnejších regionálnych či zahraničných výstav, degustácií a súťaží. Mnohé naše ročníkové vínka sú nositeľmi medailových ocenení.

Príbeh vinárstva Šintavan sa začal písať už veľmi dávno. Prirodzene totiž nadväzuje na tradíciu pestovania vínnej révy v tomto regióne a zároveň stavia na jedinečnej polohe, charakteristike teroáru a poctivej práci. Samotná spoločnosť Šintavan s.r.o. vzniká v roku 1996 na základoch pôvodného poľnohospodárskeho družstva, ktoré dovtedy riadilo celý proces pestovania a výroby.

Pestovanie viniča a výroba vína je proces, ktorý si vyžaduje neustále zlepšovanie a inovácie. Každým rokom, či už pri strihaní, ošetrovaní, spracovaní, odkalovaní, flaškovaní, pri každom jednom kroku od prvého puku až po plný pohár, tam všade myslíme o krok dopredu a snažíme sa zlepšovať, resp. reagovať na aktuálne podmienky – či už meteorologické, ekonomické, konkurenčné a pod. V súčasnosti naša spoločnosť obhospodaruje vinohrady na celkovej ploche 90 Ha.

zdieľaj na
Spracoval: (ds)
Aktualizované dňa: 9.6.2021
Zdroj: Šintavan


Mohlo by ťa zaujať