SK SK

Donovalský pivovar

(ds)

0 hodnotení
Donovalský pivovar sa zrodil v krásnych, no drsných horách stredného Slovenska. Jeho život sa začal našim odvážnym a pritom tak prostým odhodlaním: už od počiatku variť poctivé pivo. Náš unikátny pivovar okrem útulnej reštaurácie ponúka aj čerstvé pekárenské výrobky z vlastnej pekárne a útulnú kaviareň. Milovníkom hôr prinášame osobitú skupinu pív, z ktorej je každé jedno výnimočné.

Svetlý ležiak plzenského typu vyrobený osvedčenou technológiou rmutovania s použitím najkvalitnejších moravských sladov. Vyššia, ale lahodná horkosť piva je dosiahnutá trojitým dávkovaním chmeľu. Klasické hlavné kvasenie a dlhodobé zrenie mu dodávajú vyrovnanú chuť a preto sa veľmi dobre pije. Pivo je vyrobené na pamiatku ujca Peťa Šperku.

Tmavé ochutené pivo vyrobené metódou vrchného kvasenia. Sladové tóny ideálne zladené s chuťou višní a horkej belgickej čokolády vám poskytnú dokonalý višňový zážitok. Ak budete mať šťastie, tak priamo v Donovalskom pivovare stretnete aj legendu slovenského ľadového hokeja – Ľubomíra Višňovského, ktorý bol inšpiráciou pri tvorbe tejto receptúry. Odporúčame posledný dúšok tohto piva ochutnať s višňou, ktorá zavŕši príjemnú dochuť a predĺži jej trvanie.

Svieže pivo vyrobené metódou vrchného kvasenia. Má jedinečnú jantárovú farbu. Svoju výnimočnosť získava postupným pridávaním výberových chmeľov. Pivo je mierne chmeľovo horké, vyznačuje sa silnou ovocnou arómou marhúľ, broskýň a medového melóna. Zaujímavým kontrastom tejto sladkej chuti je príjemný nádych grapefruitu a limetky. Jednoducho pivo, čo sa „hexuje“.

zdieľaj na
Spracoval: (ds)
Aktualizované dňa: 16.6.2021


Mohlo by ťa zaujať