SK SK
Mikuláš Elek

Mikuláš Elek

1 hodnotenie
Prémiové víno na doma aj do kolekcie Národného salóna vín SR

Vinárstvo Víno Mahid Veľká Mača nefiguruje na trhu dlho, medzi vínami však nie je žiadnym nováčikom. V regióne, kde sa rodí, má mnoho priaznivcov, ale prekračuje aj jeho hranice ako jeden z hrdých reprezentantov Južnoslovenskej vinohradníckej oblasti. O výnimočnosti vinárstva svedčia mnohé ocenenia. V lete vína z produkcie vinárstva súťažili v Poľsku na medzinárodnej súťaži Galicja Vitis – International Wine Competition. V konkurencii 500 súťažiacich si Víno Mahid Veľká Mača odnieslo hneď dve zlaté ocenenia. Veltlínske zelené a ružový Cabernet Sauvignon obsadili vo svojej kategórii kráľovské 1. miesto. A len pred niekoľkými dňami mali vo vinárstve ďalší dôvod na oslavu: Národný salón vín Slovenskej republiky rozhodol, že do jeho zoznamu budú zaradené hneď tri vína z Veľkej Mače. Excelentná trojica Rulandské šedé 2016, Sauvignon blanc – polosladké 2016 a Frankovka modrá – neskorý zber 2015 budú ozdobou kolekcie, ktorá je reprezentatívnym výberom najlepších slovenských vín v garancii Zväzu vinárov a vinohradníkov Slovenska.

Biele, červené aj ružové vína tohto výsostne na kvalitu orientovaného vinárstva ochutnali už mnohí rozhodcovia, ktorí nešetrili chválou na jeho chuť, vôňu aj jeho vizuálne spracovanie. Víno je totiž fľaškované v netypizovaných fľašiach s elegantnou a pútavou vinetou, uzatvorené kvalitným prírodným korkovým uzáverom. Ten umožňuje vínam dýchať, vyzrievať a získavať nádhernú fľašovú zrelosť.

Vo vinárstve Víno Mahid si dávajú záležať na každom kroku na ceste k dokonalému vínu. Výber tých najkvalitnejších strapcov hrozna od lokálnych dodávateľov, starostlivá preprava a spracovanie najmodernejšou technológiou pod drobnohľadom hlavného technológa sú alfou a omegou ich úspechu. Ich vášeň pre víno je v nafľaškovanom moku kráľov cítiť! Má nezameniteľnú chuť a ambíciu stať sa lokálnym lídrom s presahom za hranice regiónu. Milovníci prémiových vín sa môžu dozvedieť aktuálne informácie a zaujímavosti o vínach aj vinárstve aj na aktívne komunikovanej facebookej stránke vinárstva. Na fanúšikov burčiaka zas čaká v tomto jesennom období delikátny červený a biely burčiak.

zdieľaj na
Spracoval: Mikuláš Elek
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Foto: Vinárstvo Víno Mahid


Mohlo by ťa zaujať