Čo potrebujete:
Na korpus:
4 vajcia
80 g trstinového cukru
2 PL kokosového oleja
200 g mletého maku
40 g špaldovej múky hladkej – bielej
štipku soli
štipku sódy bikarbóny
4 figy
100 g čučoriedok
100 g malín
Na makový krém:
200 g mletého maku
400 ml plnotučného mlieka
4 žĺtka
40 g trstinového cukru
15 g práškového trstinového cukru
1 PL Zlatého klasu
1/2 ČL perníkového korenia
3 PL slivkového lekváru
6 PL višňového džemu
šťavu z 1 citróna
Ako na to:
Bielka vyšľahajte s cukrom do tuhej peny. Žĺtka zmiešajte s kokosovým olejom, štipkou soli a vmiešajte do bielkov. Vytvoríte hmotu, do ktorej prisypte múku so sódou bikarbónou. Nakoniec primiešajte mletý mak. Cesto si rozdeľte do dvoch tortových foriem (vystlaných papierom na pečenie). Umyté figy pokrájajte na kolieska. Opláchnite bobuľové ovocie a spolu s figami ho poukladajte na cesto. Pečte 15 minút na 160 °C. (Každú tortovú formu zvlášť.)
Kým sa pečie korpus pripravte si makový krém. Mlieko s makom a trstinovým cukrom nechajte zovrieť. V miske vymiešajte do penista žĺtka s práškovým trstinovým cukrom a so Zlatým klasom. K tejto mase pridajte polovicu zo zmesi makového mlieka, poriadne rozmiešajte a naspäť vmiešajte do hrnca. Nechajte na slabom ohni zhustnúť. Do hustého krému pridajte šťavu z jedného citróna, slivkový lekvár a dobre premiešajte.
Vychladnuté korpusy bohato potrite višňovým lekvárom. Na lekvár natrite makový krém a položte naň druhý korpus. Postup opakujte. Pri ozdobovaní popustite uzdu svojej fantázii.!