SK SK
9 hodnotení
Originálne spojenie kováčskeho remesla a cestovateľskej vášne vytvorilo "Ostrov Fantazie" hneď vedľa aquaparku Tatralandia. Tatralandia je nový a netradičný zábavný park.

Tatrapolis

Originálne spojenie kováčskeho remesla a cestovateľskej vášne vytvorilo "Ostrov Fantazie" hneď vedľa aquaparku Tatralandia. Tatralandia je nový a netradičný zábavný park.

V Tatrapolise môžete vidieť kovové miniatúry známych svetových stavieb, pozrieť si na vlastné oči prácu kováča, alebo si dopriať neobmedzenú zábavu na 34 atrakciách. Ide o originálne spojenie kováčskeho remesla a cestovateľskej vášne, ktoré vyústilo do podoby netradičného detského zábavného parku s plochou 1,61 ha.

Charakter areálu dotvára aj Železná ulička s Kováčskou dielňou alebo kovový kostolík na Anjelskom vŕšku. Srdcom Tatrapolisu je Zemeguľaté námestie s kovovou točiacou sa sochou Zemegule. Na ňom je osadených 12 kovových miniatúr známych svetových stavieb. Vyrobené sú z kovu a sú verné kópie originálnych stavieb.

Vyrobené sú z kovu a sú verné kópie originálnych stavieb. Krátkou prechádzkou námestia je možné symbolicky precestovať celý svet – obdivovať ladnosť Eiffelovej veže, prizrieť sa hodinám na veži Big Ben, spočítať „lupene“ budovy opery v Sydney alebo porovnať televíznu vežu na Kamzíku s kanadskou vežou CN Tower.

Zaujímavé je, že sa nejedná o malé diela, ale veľké kovové sochy. Veď napríklad len Eiffelova veža je 7 m vysoká. Je to ideálne miesto pre nevšedné selfie!

V tomto krátkom videodokumente nazvanom "Cesta okolo sveta" sa môžete dozvedieť viac o tom, čo sa za bránami nášho čarovného mestečka skrýva. Jeho tvorca, Kováč Vepi, vám osobne predstaví tie najzaujímavejšie atrakcie pre malých aj veľkých:


Každý deň pred očami návštevníkov kováč rozdúcha oheň a vytvaruje rozmanité kovové tvary. Na vlastné oči sa dá vidieť ako treba rozžeraviť železo, s akou grandióznosťou sa ohýba, čo je to kovadlina, aké ťažké je kováčske kladivo a koľko času treba stráviť pri ohýbaní železa. Aj takto sa dá priblížiť umenie našich predkov a zistiť, že za všetkými miniatúrami sa schováva obrovský kus ťažkej práce.

Veľkým lákadlom pre malých aj veľkých sú detské atrakcie v cene vstupu. Deti si môžu vychutnať do sýtosti jazdu vláčikom Tatrapolis Expres, povoziť sa na retiazkovom kolotoči alebo klasickom autodrome, poblúdiť v Zrkadlovom labyrinte alebo vyskúšať mokrú variantu zábavy na Popletených člnkoch či adrenalínovú jazdu na Vodnej strele.

Zoznam všetkých atrakcií nájdete TU.

NOČNÝ TATRAPOLIS

Zažite v zábavnom parku Tatrapolis netradičný nočný život v štýle steampunku na motívy Julesa Verna. Čakajú na Vás atrakcie ako Jazda strašideľným vláčikom ale aj večerné kino, grilovanie pod hviezdami a víkendová párty s diskotékou.

2801_3df89ij4km.jpg

V Tatrapolise samozrejme nechýbajú ani možnosti stravovania alebo kúpy suvenírov.

V štýlovom Hostinci u kováča sa dajú vychutnať gastronomické špeciality a v Darčekove zas zakúpiť niečo milé na pamiatku.

Ak hľadáte originálne miesto pre strávenie voľného dňa s rodinou, našli ste to pravé – TATRAPOLIS.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť, Platba kartou
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Deti, Rodiny s deťmi, Seniorov, Hendikepovaných, Mládež, Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň
Aktualizované dňa: 17.3.2020
Zdroj: tatrapolis.sk

Otváracie hodiny

Počasie

jún - september
pondelok - nedeľa:
10:00 - 19:00


Kontakt

Telefón: +421 911 437 898; +421 915 834 644
Webová stránka: tatrapolis.sk
Tatrapolis
Ráztocká 1003
031 05  Liptovský Mikuláš
Kraj: Žilinský
Okres: Liptovský Mikuláš
Región: Liptov
 49.105947, 19.573596

Ráztocká 1003
031 05  Liptovský Mikuláš

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia