Z dôvodu nevlastnenia žiadnej pôdy na pestovanie hrozna, spracovávam hrozno od vinohradníkov, prevažne z Malokarpatskej oblasti. 15 rokov obchodovania s vinohradníkmi a vinármi ma naučili k spolupráci a prepojeniu medzi vinicou a pivnicou. Výroba vína bola spočiatku zameraná na vína prevažne mladé s kvetnatou, ovocnou aromatikou a nižšou farebnosťou. V roku 2006 som sa zameral na vytváranie vín z odrôd vhodných na dlhšie skladovanie. Samotné hrozno určené na víno na dlhšie skladovanie musí pochádzať z vinice, ktorá má na to vhodné podmienky. Agrotechnika a ochrana musí byť vykonávaná v prvom rade v súlade s prírodou. Vína určené na fľašovanie sú vytvárané len v dobrých rokoch, s vhodným pomerom cukru a kyselín. Vína kvasia bez použitia náhradných kvasiniek. Zrejú min. 2 roky v pivnici, až potom sa plnia do fliaš. Mušty ani vína nie sú čírené. Filtrácia prebieha len tesne pred plnením. Vína obsahujú len malé množstvá síry. Následne vína zrejú nafľašované v pivnici. o vinárstve som vybudoval vinársky dvor s kapacitou do 100 osôb. Starý sedliacky dom s vinotékou a štýlovým posedením do 40 osôb. Vonkajšie posedenie je vyrobené zo starých drevených sudov. Celá pergola je vysadená viničom a je prekrytá priehľadnou krytinou.
obec
Hlavná 44
919 61 Ružindol
Na našej webovej stránke používame pre zlepšenie našich služieb súbory cookies.
Pre pokračovanie prosím potvrďte dodatočné povolenia.