HU HU
0 hodnotenia
Pihenjen
A Bojnice Gyógyfürdő Szlovákia szívében egy csendes hely, amely elhelyezkedésével, éghajlatával és termálvizének összetételével ideális feltételeket teremt a gyógyulási folyamatokhoz, a regenerálódáshoz és a kikapcsolódáshoz.

Gyógyfürdő Bojnice

A Bojnice Gyógyfürdő Szlovákia szívében egy csendes hely, amely elhelyezkedésével, éghajlatával és termálvizének összetételével ideális feltételeket teremt a gyógyulási folyamatokhoz, a regenerálódáshoz és a kikapcsolódáshoz.

A Felső-Nyitra-medencében fekszenek, a Mala Magura keleti lábánál, 297 méteres tengerszint feletti magasságban. Három oldalról gazdag lombhullató és tűlevelű erdőkkel rendelkező hegyek védik őket, ezért kedvező éghajlati viszonyaik vannak, az átlagos napi léghőmérséklet 9 ºC és évi 2000 órás napsütés. Ha belefáradt a mindennapi mozgalmas életbe, és pihenést keres a test és a lélek számára, itt megtalálja a megfelelőt. A termálforrások és a bájos természet évszázadok óta teremtenek itt harmóniát.

A Bojnice gyógyfürdő kezelési eljárásainak alapja egy természetes, gyógyhatású, hidrogén-karbonát-szulfátos, kalcium-magnézium hipotóniás akratoterm, amelynek hőmérséklete 28 - 52 ºC, amely 9 forrásból 40 l / s hozammal mélységből fakad. 1200-1500 m. Az Acratotherm javítja az anyagcserét és az immunológiai reakciókat a sejtekben, a szövetek működését, oxigénellátását és ezáltal a test általános állapotát.

A gyógyvíz pozitív hatással van az autonóm idegrendszerre, különösen annak parasimpatikus részére.

Történelem

A bajnicei termálfürdőkről az első írásos feljegyzést Koloman király 1113-ból származó dokumentuma őrzi, amelyet a nyitrai Nyitrai Egyházmegye Egyházmegyei Múzeumában tárolnak. A Bajmice-i termálforrásokat ebben a dokumentumban fons fervidus néven említik. Már ebben az időben a gyógyfürdőt használták kezelésre.

A Bojnice-kastély gazdag történelemmel rendelkezik, mióta Koloman király alatt megalapították IV. Béla, Matúš Čák Trenčianský, Ján Korvín, a Thurz család és a Pálfy család révén. Ezen feudális urak és kastélytulajdonosok közül a betlanovcei Alex Thurzo építette fel elsőként a 16. század első felében a fürdőt.

A bajnicei fürdő első írásos feljegyzése 1549-ből származik. A szerző Juraj Werhner ezeket különböző víztartalmú víztározóként írja le. A fürdő Pavel Pálfi általi rekonstrukciója után egy 1671-es jelentés kimondja, hogy a Bajmóc fürdőben öt medence van a közös tető alatt. A legjobb fürdő kőből épül, a többi medence fából készült, de ízléses és tiszta is.

A 19.-20. Fordulóján. Az utolsó várúr, gróf Ján Pálfy, a kastély és fürdő rekonstrukcióját a XIX. A fürdő modern fejlesztése az 1930-as években kezdődött, amikor a fürdő Ján Baťa tulajdonában volt.

Bojnice 1959. június 17-én szerezte meg a gyógyfürdő státuszt. Azóta nemcsak a hazai, hanem a külföldről érkező betegek számára is nyújtunk fürdőellátást.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz, Hitelkártyás fizetés
beszélni fogsz: Slovensky, angol, német

Alkalmas: Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 1.6.2018
Forrás: Kúpele Bojnice

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - vasárnap:
09:00 - 20:00


Kapcsolatba lépni

Gyógyfürdő Bojnice
Kúpele Bojnice
Kúpeľná 404/2
972 01  Bojnice
Vidék: Trenčiansky
Időszak: Prievidza
Vidék: Ponitrie
 48.772692, 18.571496

Kúpele Bojnice
Kúpeľná 404/2
972 01  Bojnice

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események