HU HU

TERMÉSZETES BOR Domin & Kušický sro

(ds)

2 hodnotenia
A szőlőtermesztéssel és bortermeléssel kapcsolatos sokéves tapasztalat után Ing. Az 1990-es években Ján Domin kezdte alkalmazni tudását a családi borászatban. 2017-ig aktívan részt vett a szőlőtermesztés fejlesztésében. Célja egy bor, bor lélekkel való terroir létrehozása volt, és megosztása jó emberekkel. A tiszta környezettel együtt jár, a kémia vagy a pesszimizmus jele nélkül. A szőlőültetvények művelésében és a bortermelésben keresett harmóniát, eleganciát.

A szőlőültetvények művelésében és a bortermelésben keresett harmóniát, eleganciát. A BIO nem marketing matrica volt számára, hanem szükségszerűség. Nem a borokat akarta leírni, hanem azt, hogy maguk beszéljenek. Ma a NATURAL VÍNO Domin & Kušický borászatot lánya, Diana és férje, Tibor üzemelteti.

"Nem az organikus terméket vette fel matricaként, hanem szükségszerűséget, ha komolyan gondolja a borkóstolást."

A Veľký Krtíš helység természeti környezete és éghajlati viszonyai már a középkorban lehetővé tették a szőlőültetvények termesztését. A közvetlen írásbeli említéseket nem tartották fenn. Számunkra egy fontos szőlőtermő hely, amelyet már a 14. században említettek, a "Na viničke" (Hunt Viničky) helység, Veľký Krtíš felső vége felett.

"Ha a bor a természet képe, egy élő ital, amely tükrözi az egyedülálló helyet, ahol született, a borásznak és borásznak tiszteletben kell tartania a természetét"

oszd meg
Spracoval: (ds)
Frissítve: 9.6.2021
Forrás: bio-víno


Lehet, hogy érdekel