HU HU

BROZMAN RANCH

(ds)

0 hodnotenia
Jó nap! A nevem Brozman Zsolt. Tíz évig Angliában éltem. Nagyon tetszettek a kis angol gazdaságok, ahol a juhok egész évben kint voltak, és a legzöldebb legelőkön legeltek, amit valaha láttam. Kiskorától kezdve megismertettem a juhok nevelésével, ahogy nagyapám tenyésztette őket. Visszatérésünk után egy gyönyörű helyen építettünk egy házat Ratka falu mellett, szülővárosom, Fiľakovo közelében. Beköltözés után elkezdtem a juhtenyésztést tervezni. Célom az angol Clun Forest fajta terjesztése Szlovákiában. És a minőség miatt

ILE DE FRANCE : Ennek a fajtának a juhait tenyésztési keresztezéssel tenyésztették az 1883–1890 években. A rambouillet faj juhait leicaster és lincoln kosokkal tenyésztették. A méneskönyv 1922-ből származik. 1921-ig a fajta juhait dishley - merinónak hívták. A fajta gyapjúhúsként jellemezhető, finom gyapjú választék A / B - B / C. Ez egy korai fajta, amelynek testszerkezete nagyon harmonikusan formálódik, stabil körülményekre is alkalmas. A hús puha és minimális zsírtartalmú. A tetem összetétele nagyon kedvező. A vágási hozam 48-50%. A fej nehezebb, kosokban és juhokban szarva nélküli, benőtt, mint a berrichonne fajtában, nyaka rövid és erős. Az anyajuhok élősúlya 60 - 80 kg, a kosoké 100 - 120 kg. Termékenység 130 - 160%. Napi bárányhús 350 g.

CLUN FOREST : A Clun Shropshire területén tenyésztett angol húsfajták Radnor, Shropshire és Kerry Hill fajtákból. 1925 óta vezetett törzskönyv. Jelenleg meglehetősen elterjedt Franciaországban. A fajta szarva nélküli, közepes vagy nagy testű, korai, termékeny (150-170%) és ellenáll a kedvezőtlen időjárásnak. A fej és a lábak színe sötétbarna, fehér gyapjú a BC tartományban. A fajta sajátossága függőlegesen felépített sötét, rövidebb fül. Az anyajuhokra jó tejszerűség és erős anyai ösztön jellemző. A születés könnyű a bárányok kis feje miatt. A fajta temperamentumos, szilárd alkatú, hosszú élettartamú, teste hengeres, egyenes hátú, kissé fenekű fenék. A körmök ellenállnak a fertőző csalóknak. Az anyajuhok élősúlya 70-80 kg, a kosok 110-120 kg, a bárány 300-350 g. A fajta számára a legalkalmasabb tenyésztési rendszer. Keresztezésre is használják, hogy javítsák más fajták húshozamát.

oszd meg
Spracoval: (ds)
Frissítve: 16.6.2021
Forrás: brozmanranc


Lehet, hogy érdekel