HU HU

Donovaly sörfőzde

(ds)

0 hodnotenia
A Donovaly sörfőzde Közép-Szlovákia gyönyörű, de masszív hegyeiben született. Élete bátor, mégis egyszerű elhatározásunkkal kezdődött: főzzön őszinte sört kezdettől fogva. A hangulatos étterem mellett egyedülálló sörfőzdénk a saját pékségének és egy hangulatos kávézónak is kínál friss süteményeket. Különleges sörcsoportot hozunk a hegyek szerelmeseinek, amelyek mindegyike kivételes.

A Pilsen típusú könnyű láger bevált masszírozó technológiával készült, a legjobb minőségű morva maláták felhasználásával. A sör magasabb, de finom keserűségét a komló hármas adagolásával érjük el. A klasszikus főerjedés és a hosszú távú érlelés kiegyensúlyozott ízt kölcsönöz neki, ezért nagyon jól iszik. A sört apja, Petě Šperk emlékére készítik.

A felső erjesztési módszerrel előállított sötét ízű sör. A meggy és a forró belga csokoládé ízéhez tökéletesen illeszkedő maláta tónusok tökéletes cseresznye élményt nyújtanak. Ha szerencséje van, akkor a szlovák jégkorong legendájával - Ľubomír Višňovskýval -, aki inspirálta a recept elkészítését, közvetlenül a Donovaly sörfőzdében is találkozhat. Javasoljuk, hogy megkóstolja ennek a sörnek az utolsó kortyját cseresznyével, amely kiegészíti a kellemes utóízt és meghosszabbítja annak időtartamát.

A legfelső erjesztési módszerrel előállított friss sör. Egyedülálló borostyán színe van. Kiválasztott komló fokozatos hozzáadásával nyeri el egyediségét. A sör enyhén komlós, a barack, az őszibarack és a mézes dinnye erős gyümölcsillata jellemzi. Érdekes ellentéte ennek az édes íznek a grapefruit és a lime kellemes árnyalata. Egyszerűen egy "hatszögű" sör.

oszd meg
Spracoval: (ds)
Frissítve: 16.6.2021
Forrás: pivovar donovaly


Lehet, hogy érdekel