HU HU

Állatkert Spišská Nová Ves

0 hodnotenia
A Szepesi -Nová Ves állatkert 8 hektáros területet foglal el a város délkeleti részén. Ez a legfiatalabb állatkert a kassai, a pozsonyi és a bajnai szlovákiai állatkertek mellett, de nem rontja a szépségét. A ZOO komplexumban patak folyik, amely gyönyörűen kiegészíti a kerti komplexum táját. Sok fa kellemes árnyékot biztosít az állatoknak és a látogatóknak.

Állatkert Spišská Nová Ves

A Szepesi -Nová Ves állatkert 8 hektáros területet foglal el a város délkeleti részén. Ez a legfiatalabb állatkert a kassai, a pozsonyi és a bajnai szlovákiai állatkertek mellett, de nem rontja a szépségét. A ZOO komplexumban patak folyik, amely gyönyörűen kiegészíti a kerti komplexum táját. Sok fa kellemes árnyékot biztosít az állatoknak és a látogatóknak.

A tó, amely a kert összetételének jelentős eleme, feltételeket teremt a kacsa közösségek, valamint más vadon élő egyedek természetes fejlődéséhez, védi és fenntartja élőhelyüket.

1989

Állatkertünket 1989 májusában alapították. Első igazgatója, Karol Dzurik u. 1989 októberében az Állatkert engedélyt kapott a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumától védett állatfajok tenyésztésére.

2000

2000.1.1 -től Spišská Nová Ves város közreműködő szervezete lett. Tagjai vagyunk az UCSZ -nek (Cseh és Szlovák Állatkert Unió). 4 európai tenyésztési programban szerepelünk.

2006

A 6,5 ha állatkert 1,5 hektárral bővült. Ezen a kiterjesztett részen barna emu, alpaka lámák, mocsári kapibarák, hiúzok és mocsári macskák számára tenyésztő létesítményt építettünk.

2008

2008 óta újdonságnak számít az uszuri tigris új tenyésztési létesítményének és a sertéssárga tenyésztési létesítményének építése.

2009

Idén minden bizonnyal meglepte a látogatókat a felújított parkoló és a járdák nagy része. A majomházat is korszerűsítették, és új játszóteret építettek.

Az itt található fás növények sokfélesége lehetővé tette egy arborétum létrehozását. Több mint 30 fafaj van megadva.

2010

Új tenyésztési létesítményt hoztak létre a fehérkezes gibbonok számára, valamint új madárházat a szikla vidrák számára.

2011

Kibővítettük a szekrényt vörös orrral, és helyiségeket alakítottunk ki a Pohoda cukrászda számára.

2012

Építettünk egy új madárházat a fekete hollóknak és egy karámot a vörös nyakú kenguruknak, új ZOO boltot és Aquaterra pavilont.

2013

Bővítettük az amerikai jaguár és a foltos leopárd szabadtéri tenyésztési lehetőségét. A hortobágyi rákok számára karámot építettünk fa menedékkel.

2014

Létrehozták a rózsaszín flamingók új tenyésztési létesítményét.

2015

A barna medvék számára új tenyésztési létesítményt építettünk, amely ötször nagyobb, mint az eredeti. Építettünk egy új íjat négy dobozzal a patás állatok számára. Az állatkertben irányjelző táblákat és térképeket helyeztünk el a jobb tájékozódás érdekében. Május 20. és 22. között először tartották állatkertünkben az UCSZOO közgyűlését. 4.6. állatkertünkben az EARAZA konferencia 140 résztvevőjét köszönthettük.

2016

Hidat építettünk a tó fölé, amely összekötötte az állatkert területét az Aquaterra pavilonnal. A híd keresztezi a szigetet, amely két részre oszlik: az egyiket a vízimadarak használják fészkelésre, a másik megtalálta a gyűrűsfarkú maki otthonát. Létrehoztunk egy új tenyésztési létesítményt a pusztai mary számára. Az Aquaterra pavilonnál karámot készítettünk a szurikátáknak, amelyet egy földalatti folyosó köt össze a kollégiummal. Nemcsak a szurikáták élvezték, hanem a látogatók is, akik most a cukrászda teraszán nézhetik őket. Új WC -t nyitottunk a fogyatékkal élők számára, ahol pelenkázóasztal is van a legkisebb látogatóknak.

2017

Az Aquaterra pavilonban szabadtéri tenyésztési létesítményt hoztak létre a karmos majmok számára. A szelíd lámák új nagy burkolatot kaptak. Idén a látogatók is észrevehették az állatkert felújított bejáratát és új külső fitneszgépeket minden korosztály számára.

2018

Az állatkert kulturális és oktatási eseményeinek jobb élménye érdekében színpadot építettünk, amely magában foglal egy ruhatárat az előadók számára.

2019

Idén lefedtük a színpadot, és építettünk egy nézőteret a nézők számára, így létrejött egy amfiteátrum. A növekvő forgalom miatt építettünk egy harmadik parkolót. Építettünk egy új tenyésztési létesítményt a barna emu számára, egy madárházat az ara számára, és rekonstruáltuk a majomházat.

Jelenleg az állatok száma 500 és 130 faj körül van. A legvonzóbbak között vannak az állatok, amelyeket az ún A Veszélyeztetett Állatok Vörös Könyve - Borneai Orangután vagy Ussuri Tigris. További érdekes idegen állatok a kétlábú teve, a tarka mandrill, az alpaka láma, a szelíd láma, a vörös orrú lóhere, az amerikai puma, a fehérkezes gibbon, a kata maki, a mókusbogár és mások. A hazai állatvilágból barnamedvét, hiúzt, hattyút és másokat tenyésztünk. Korábban sikerült fiatal barna medvéket, alpaka lámákat, vörös nyakú kengurukat, uszuri tigriseket, kétlábú tevéket, fehérfarkú töviseket és másokat tenyésztenünk. A legkisebb látogatók is jól érzik magukat itt, mert Állatkertünket két játszótér teszi változatossá. A nyári szezonban felfújható zsiráfra ugorhatnak, vagy más látnivalókat élvezhetnek, pl. lovaglás, csónakázás, szórakoztató gép. Az Állatkert területén is vannak standok frissítőkkel, fagylalttal és ajándéktárgyakkal, Pohoda cukrászda, Zooshop. 2020 újdonsága a MONKEYLAND kötélpark.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 22.8.2022

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Telefon: 0908 500 318
honlap: zoosnv.sk
Állatkert Spišská Nová Ves
ZOO
Sadová 6
05201  Spišská Nová Ves
Vidék: Košický
Időszak: Spišská Nová Ves
Vidék: Alvás
 48.9345211, 20.5733532

Tengerszint feletti magasság: 450 m

ZOO
Sadová 6
05201  Spišská Nová Ves

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események