HU HU
1 hodnotenie
Nagy-Morvaország felbomlása és a magyar állam megalakulása és megalakulása után a XI. - 12. században a falu a királyi feudális tulajdonban fejlődött ki, amelynek közigazgatási központja volt Holíčban. Zsigmond luxemburgi király 1392-ben Stiborice Stibornak adományozta ezt az ingatlant, és Radimov (Radymow) falu is e birtok lakott falvainak komplexumáról kapta a nevét. A falu sorsa 1918-ig a holíci feudális uralom alatt alakult ki. 1437-ben a Šlik család tulajdonában volt.

Radimov falu

Nagy-Morvaország felbomlása és a magyar állam megalakulása és megalakulása után a XI. - 12. században a falu a királyi feudális tulajdonban fejlődött ki, amelynek közigazgatási központja volt Holíčban. Zsigmond luxemburgi király 1392-ben Stiborice Stibornak adományozta ezt az ingatlant, és Radimov (Radymow) falu is e birtok lakott falvainak komplexumáról kapta a nevét. A falu sorsa 1918-ig a holíci feudális uralom alatt alakult ki. 1437-ben a Šlik család tulajdonában volt.

1444-ben a Pongrácovci tulajdonában volt. Abban az időben Radimovban 23 tanya volt. 1506-ban a nemesi Coborov családhoz tartozik. Ez a család 1736-ig birtokolta, amikor a Holíč-birtokot Mária Terézie férje, František Štefan Lontrinský vásárolta meg.
A lakosság mezőgazdasággal, juh- és szarvasmarha-tenyésztéssel, kannabisz termesztésével és feldolgozásával foglalkozott. A 17. században szőlőtermesztés alakult ki. A földbirtokosok bemutatják azon lovak tenyésztését is, amelyeknek legelője van Hájében, és amelyek szintén ott vannak elhelyezve. Az erdő egyik részét Pod maštaľami, a másik Nad maštaľami nevet viseli. Magában a faluban volt egy vízzel működő malom. A 18. század közepén épült. Ján Havránek és felesége, Anna Mária Havránková építette. Ján Havránek, a malom 1784-ben bekövetkezett halála után Anna Mária Havránková megparancsolta második férjének, Dechet Ignácnak. Szeszfőzde és olajmalom volt Vrbiában. Paštrnkovnál és Sucháneken kendervásznat szőttek. Férfi gyümölcsfaiskola létesül Pančulában. Az egész faluból származó szarvasmarhákat csempészik a Pásztorokon. Van egy víztartály is, ahol a szarvasmarha ihat. Býkareň község szintén Pastiern része volt. Az önkormányzati házban 1 szoba volt, amelyet általános ügyek intézésére és 1 napos arénaként használtak. Nyilván volt pozitívum is.
1677 óta a falu címert kapott és pecsétet birtokol. Abban az időben kifejlesztették a szőlőtermesztést, amit a címeren és a pecséteken található emblémák is bizonyítanak. 1715-ben a községnek 21 alanya és 12 börtönháztartása volt. 1752 - 62 család, 1787 - 104 ház és 569 lakos. Statisztikai adatok szerint a falu terjeszkedése a 18. század végén látható. Ennek oka valószínűleg a bevándorlás volt. A napóleoni háború után a házak száma csaknem a felére csökkent. Ez a háború nagy betegséget hozott magával, ami pestis volt. 1810-ben tört ki 1828-ban 69 háza és 483 lakosa volt. 1831-ben régiónkban kolerát regisztráltak. 1867-1868-ban hozzák hozzánk a kolera Praizi-t. Ebben az időszakban nagy tűz volt a faluban.

1898-ban ismét nagy tűz volt a faluban. Szinte az egész falu leégett, csak néhány marginális ház maradt. A háborúk és a tűzesetek nagy veszélyt és félelmet jelentettek a lakosság számára. A katonák kifosztották, kifosztották, magukhoz vették a termést és a gazdaságot. A tűz gyakori vendég volt, mert a szalmával borított házak és az összes többi gazdasági épület jó étel volt számára. Hogy megvédje a termést e két legnagyobb ellenségtől, az emberek gödrökbe rejtették. Gabonagödröknek hívták őket. Kör alakúak vagy hosszúkásak voltak. Kemény földbe ásták. A holíci birtokon gazdasági központokat építettek. A fő Holíč, mások Gbely és Radošovce voltak. Az általános közigazgatás polgármester-fojtból, földművesből és esküből állt. Az a végrendelet, amellyel Havránek Anna Mária 1784. március 18-án átadja a malmot második férjének, Dechet Ignácnak, megemlíti az akkori Jura Kapitan polgármestert. Fojt Martin Vanijek ugyanattól az évtől szerepel a telekkönyvben. A Žabinec legelő miatt Holíčanov elleni vádiratot Martin Kotvan polgármester írja alá. Anton Havel házának összeírásában és becslésében Jan Mažar polgármester, Pavel Vanek főispán szerepel. A kapitányi ház és a hozzá tartozó ingatlan megvásárlását 1848. február 5-én Jan Štepanikum polgármester kéri.

Nem találtak feljegyzést arról, hogy a hadsereg Havel közelében lenne. Valószínűleg lordság volt, amelyet a jobbágyság megszüntetésével 1848 lejárt. Az utolsó férfi főnök Pavel Havel volt. Az első világháborúig Buchta és Hollý polgármester. Más bíró nem ismert.
Az Urban Charta 1784-ből származik. Az urbánusokat félnegyedekre, körökre, félkörökre és domkarokra osztották. A félmókusok a fa sietésének 1/6-át, a körforgalmak 1 fa sietést, a félkörök és a Domkári csak 1 sietést vitték el.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 14.4.2020
Forrás: Obec Radimov

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő - csütörtök:
07:30 - 16:00
péntek:
07:30 - 12:00


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 904 585 414
honlap: radimov.sk
Radimov falu
Obecný Úrad
Radimov 44
908 47  Radimov
Vidék: Trnavský
Időszak: Skalica
Vidék: Záhorie
 48.751316, 17.200641

Elhelyezkedés Radimov

Obecný Úrad
Radimov 44
908 47  Radimov

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események