SK SK

Vlastnoručne prerábajú dodávky na obytné vany

(ds)

1 hodnotenie
Unikátny slovenský projekt otca Igora s dcérou Broňou Ščambovou zo Žiliny ukazuje, ako vyzerá skutočná vášeň pre cestovanie. Navrhujú a prerábajú vlastné vany, cestujú nimi a vďaka ich prenajímaniu prinášajú možnosť vyskúšať tento druh zážitku úplne každému. Disponujú kuchynkou, množstvom úložného priestoru, sprchou alebo solárnym panelom. V rozhovore nám priblížili, v čom sa líši “bežné” cestovanie od cestovania karavanom, ako sa k tomu dostali oni.

Prvú dodávku som dal prerobiť známym, ktorí sa tomu venovali profesionálne. Ďalšie dve som si prerobil sám. Potreboval som však odbornú pomoc od kamaráta ohľadom elektriky, materiálu a podobne. Doteraz sa spolu radíme a predebatujeme hodiny o prerábaní vanov. Okrem toho pozerám skoro každý večer videá o prerábaní dodávaok na YouTube. Prerobenie dodávky obnáša investíciu na kúpu auta a materiálu. Ďalej to stojí veľmi veľa nervov a trpezlivosti. Každú jednu súčiastku si musíte nájsť, ísť ju kúpiť alebo objednať a popri montáži chytíte všetko niekoľkokrát do ruky. Odrežete príliš dlhé alebo príliš krátke, no a môžete začať odznova. Takto by som mohol rozprávať hodiny.

Svoju prvú Aviu som si prerobil na obytnú dodávku pred 34 rokmi. S ňou sme chodievali na výlety. Postupom času prišlo viac pracovných povinností a na vanovanie neostal čas. V roku 2007 som kúpil prvú dodávku VW Transporter, ktorá sa dva roky používala na pracovné účely. Keď ju už vo firme nebolo viac treba, dal som ju prerobiť na obytnú. 10 rokov sme s ňou cestovali my a v roku 2017 prišla myšlienka skúsiť dodávku prenajímať. Dcéra bola v tej dobe skoro celoročne v zahraničí, tak som to robil celé sám. V lete sa to celkom rozbehlo a o prenájom bol záujem.

zdieľaj na
Spracoval: (ds)
Aktualizované dňa: 9.6.2021
Zdroj: interez.sk


Mohlo by ťa zaujať