VÍNO NATURAL Domin & Kušický s.r.o.

2 hodnotenia
Po mnohoročných skúsenostiach s pestovaním viniča a výrobou vína Ing. Ján Domin začal v 90. rokoch uplatňovať svoje vedomosti v rodinnom vinárstve. Aktívne sa podieľal na rozvoji vinárstva až do roku 2017. Jeho cieľom bolo vytvoriť terroir vína, víno s dušou a zdieľať ich s dobrými ľuďmi. To ide ruka v ruke s čistým prostredím, bez náznaku chémie a pesimizmu. Pri pestovaní viniča a výrobe vína hľadal harmóniu, eleganciu.

Pri pestovaní viniča a výrobe vína hľadal harmóniu, eleganciu. BIO pre neho nebola marketingová nálepka, ale nutnosť. Vína nechcel popisovať, chcel, aby prehovorili samy za seba. Dnes vinárstvo NATURAL VÍNO Domin & Kušický vedie jeho dcéra Diana s manželom Tiborom. 

„Bio nebral ako marketingovú nálepku, ale nutnosť ak to s ochutnávaním vín myslíte vážne“

Prírodné prostredie a klimatické podmienky lokality Veľkého Krtíša umožňovali pestovanie viniča už v stredoveku. Priame písomné zmienky sa nezachovali. Pre nás významným vinohradnícky miestom spomínaným už v 14. storočí je lokalita „Na viničke“ (hon Viničky), nad horným koncom Veľkého Krtíša.

„Pokiaľ má byť víno obrazom prírody, živým nápojom odrážajúcim jedinečné miesto, kde sa narodilo, mal by vinohradník a vinár rešpektovať jeho prirodzenosť“

Aktualizované dňa: 9.6.2021
Zdroj: bio-víno

(ds)

Zobraziť viac

VÍNO NATURAL Domin & Kušický s.r.o.

Po mnohoročných skúsenostiach s pestovaním viniča a výrobou vína Ing. Ján Domin začal v 90. rokoch uplatňovať svoje vedomosti v rodinnom vinárstve. Aktívne sa podieľal na rozvoji vinárstva až do roku 2017. Jeho cieľom bolo vytvoriť terroir vína, víno s dušou a zdieľať ich s dobrými ľuďmi. To ide ruka v ruke s čistým prostredím, bez náznaku chémie a pesimizmu. Pri pestovaní viniča a výrobe vína hľadal harmóniu, eleganciu.

Pri pestovaní viniča a výrobe vína hľadal harmóniu, eleganciu. BIO pre neho nebola marketingová nálepka, ale nutnosť. Vína nechcel popisovať, chcel, aby prehovorili samy za seba. Dnes vinárstvo NATURAL VÍNO Domin & Kušický vedie jeho dcéra Diana s manželom Tiborom. 

„Bio nebral ako marketingovú nálepku, ale nutnosť ak to s ochutnávaním vín myslíte vážne“

Prírodné prostredie a klimatické podmienky lokality Veľkého Krtíša umožňovali pestovanie viniča už v stredoveku. Priame písomné zmienky sa nezachovali. Pre nás významným vinohradnícky miestom spomínaným už v 14. storočí je lokalita „Na viničke“ (hon Viničky), nad horným koncom Veľkého Krtíša.

„Pokiaľ má byť víno obrazom prírody, živým nápojom odrážajúcim jedinečné miesto, kde sa narodilo, mal by vinohradník a vinár rešpektovať jeho prirodzenosť“

zdieľaj na
Spracoval: (ds)
Aktualizované dňa: 9.6.2021
Zdroj: bio-víno


Mohlo by ťa zaujať