HU HU

Petržalkai Helyi Könyvtár, Dudova 2

0 hodnotenia
Bemutatkozik a Szlovák Köztársaság fővárosának - Pozsonynak - az egyik nagy és sikeres nyilvános könyvtárával. A Petržalka Helyi Könyvtár a Pozsony - Petržalka kerület költségvetési szervezete, székhelye a Kutlíkova utcában található. nem. 17 (Technopol épület). Eredete 1986-ra nyúlik vissza, amikor az akkori Pozsonyi Kerületi Nemzeti Bizottság 5 Pozsony ötödik kerületéhez létrehozta a Pozsonyi Kerületi Népkönyvtárat.

Petržalkai Helyi Könyvtár, Dudova 2

Bemutatkozik a Szlovák Köztársaság fővárosának - Pozsonynak - az egyik nagy és sikeres nyilvános könyvtárával. A Petržalka Helyi Könyvtár a Pozsony - Petržalka kerület költségvetési szervezete, székhelye a Kutlíkova utcában található. nem. 17 (Technopol épület). Eredete 1986-ra nyúlik vissza, amikor az akkori Pozsonyi Kerületi Nemzeti Bizottság 5 Pozsony ötödik kerületéhez létrehozta a Pozsonyi Kerületi Népkönyvtárat.

A Jarovce, Rusovce és Čuňov könyvtárak szintén részei voltak ennek a körzeti könyvtárnak akkori szervezeti felépítésében. A Petržalka Helyi Könyvtár jelenlegi nevét Petržalka Helyi Tanácsa 1991-ben határozattal fogadta el. Ezzel egyidejűleg elfogadták alapdokumentumait, a Chartát és az Alapokmányt. Szervezetileg a Petržalkai Helyi Könyvtár tíz ágra tagolódik, amelyek gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket szolgálnak. Az egyik ág különös tudományos és szakmai fókusszal rendelkezik.

Helyi hatókörű univerzális közkönyvtárként elsősorban a városrész lakóinak kulturális, oktatási és szabadidős igényeit elégíti ki, biztonságos környezetet kínál az információk megszerzéséhez, és feltételeket teremt az információk megszerzéséhez és elérhetővé tételéhez a nyilvánosság számára mindenütt. az élet területei. A fióktelepek Petržalka egész területén egyenletesen helyezkednek el, és az egyes helyszíneken a nyilvánosság számára elérhetőek. Ma a könyvtári alap több mint 230 000 címből áll, és évente átlagosan 6000 címmel egészül ki és frissül. A könyvtár minden évben átlagosan 60 féle folyóirattal látja el olvasóit és látogatóit. A könyvek mellett e-könyvek és elektronikus olvasók kölcsönzését kínáljuk. A bérleti szolgáltatások teljesen automatizáltak, a nyilvános internet és wifi zónák minden fiókban elérhetők. A Petržalkai Könyvtár nem felejti el újjáéleszteni és korszerűsíteni a helyiségeket, hogy azok megfeleljenek a modern és jó minőségű, pihenőhelyekkel rendelkező környezet feltételeinek.

A könyvtári gyűjtemény építése és elérhetővé tétele mellett a könyvtári tevékenység a munka fontos része. Tucatnyi rendezvény, beszélgetés, előadás és kiállítás zajlik a könyvtár fiókjaiban egész évben. A legnagyobb és legfontosabb könyvtári projektek közé tartozik a "Petrekal Ferk Urbánek összeegyeztetései", a kezdő szerzők irodalmi versenye, az iskolai folyóiratok versenye "Az élet a harmadik évezred újságíróinak szemén keresztül" vagy az "Ilyen volt Petržalka" projekt, Petržalka történetének bemutatása az első említéstől napjainkig kiállítások és kísérő események (prezentációk, megbeszélések, találkozók) útján. Márciusban sikeres ébredés-olvasási fesztivált hajtunk végre egy könyvvel, amelyet gyermekes családok, óvodai és iskoláskorú fiatalok, valamint tizenévesek számára tervezünk, és amelynek keretében számos tevékenységet, színházi előadást és felolvasást kínálunk a velük való munka hátterében. könyv. A nyár folyamán egy sikeres nyári szabadtéri könyvtárat működtetünk a petržalkai Tyršovo nábreží-n, amely önkiszolgáló könyvtárból, gyermekprogramokból és szerzői találkozókból áll felnőttek számára.

A Petržalkai Helyi Könyvtár a városrész költségvetési szervezete. Tíz kirendeltsége van, amelyek közül öt a gyermekolvasókra és a fiatalokra összpontosít, négy a felnőtteknek szánt fióktelep és egy szakosított szakterület szakmai, művészeti és idegen nyelvű irodalommal.

Könyvtári alap:

  • szépirodalom gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek,
  • szakmai és népszerű tudományos szakirodalom minden társadalmi és tudományos területről (politika, tudomány, művészet, sport, üzlet, menedzsment, szociális munka stb.),
  • könyvek Pozsonyról és Pozsony vidékéről,
  • idegen nyelvű irodalom,
  • napi sajtó, társadalmi és kulturális magazinok, valamint szakmai folyóiratok,
  • zene


Könyvtár - információs szolgáltatások:

a) alapszolgáltatások:

  • kölcsönzési szolgáltatások teljes munkaidőben (a könyvtárban),
  • hiányzó kölcsönzési szolgáltatások (a könyvtáron kívül),
  • a kölcsönzött dokumentumok kölcsönzési időszakának meghosszabbítása,
  • szóbeli tényszerű és bibliográfiai információk,

b) speciális szolgáltatások:

  • a szükséges dokumentumok foglalása,
  • megrendelt címek elkészítése,
  • könyvtárközi kölcsönzési szolgáltatás,
  • a bibliográfiák és a könyvtári gyűjteményből történő keresések írásbeli feldolgozása,
  • tanácsadási szolgáltatások irodalom kiválasztásában, könyvtári szolgáltatások, más pozsonyi könyvtárak szolgáltatásai,
  • internet, Wi-Fi zóna - hozzáférés biztosítása külső elektronikus forrásokhoz,
  • dokumentumok nyomtatása számítógépről, az internetről,
  • dokumentumok másolása és beolvasása a könyvtár gyűjteményéből, bibliobox,
  • elektronikus nagyító,
  • online katalógus,
  • beszélgetések a könyvekről,
  • a szerző beszélgetései,
  • a gyermekek és fiatalok információs oktatása,
  • olvasástámogató programok,
  • irodalmi versenyek,
  • vidám délutánok és kreatív műhelyek gyerekeknek,
  • kiállítások és bemutatók,
  • a számítógéppel végzett munka alapjai az idősek számára,
  • könyvcsere, könyv körhinta.

A fiók az Általános Iskola épületében található az első emeleten. Középpontjában a gyermekek és fiatalok számára készült könyvek állnak. Kirendeltségünk a kölcsönzési szolgáltatások mellett délután klubként működik, ahol a gyerekek szabadidejüket töltik, és a kellemeset a hasznosal kombinálják. Az olvasás és a tanulás mellett különféle oktatási játékok is játszhatók, rajzolhatnak vagy hódolhatnak az ujjak és a képzelet finom motorikus képességeinek a papír vágása és hajtogatása során. Az olyan könyvek, mint a Barátság karkötők, Gyöngy kiegészítők, Kirigami és Origami, sablonként szolgálhatnak az ötletekhez. Itt a gyerekek tapasztalatokat és tudást cserélnek, látogatásuk gyakran kapcsolódik az iskola utáni kikapcsolódáshoz és pihenéshez.

INGYENES WI-FI zóna.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben, Fizetős parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Idősek, Fogyatékos, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 5.6.2018

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő:
13:00 - 16:30
kedd - szerda:
09:30 - 12:00
13:00 - 16:30
csütörtök:
13:00 - 16:30
péntek:
11:00 - 12:00
13:00 - 16:30
Többet látni

Nyitvatartási idő

Az időjárás

hétfő:
13:00 - 16:30
kedd - szerda:
09:30 - 12:00
13:00 - 16:30
csütörtök:
13:00 - 16:30
péntek:
11:00 - 12:00
13:00 - 16:30

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 26 231 1828
Petržalkai Helyi Könyvtár, Dudova 2
Dudova 2
851 02  Bratislava-Petržalka
Vidék: Bratislavský
Időszak: Bratislava V
Vidék: Pozsony
 48.115207, 17.118433

Dudova 2
851 02  Bratislava-Petržalka

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események