HU HU
0 hodnotenia
Smolnícká Huta jelenlegi területén élés első éveit II. Gejz király uralkodása idején az 1141 - 1161 közötti időszaknak tekinthetjük.

Smolnícka Huta falu

Smolnícká Huta jelenlegi területén élés első éveit II. Gejz király uralkodása idején az 1141 - 1161 közötti időszaknak tekinthetjük.

IV. Bel király uralkodása alatt. 1235–1270-ben a mai Baier-i mantánokat hívták ide. Később a gallok és a szászok megtámadták. Nem tudni, honnan jöttek.

Mantas (német állampolgár) az osztrákokhoz hasonlóan beszélt, és abban az időben részt vettek arany-, ezüst- és rézércbányászat és erdőgazdálkodás bányáinak felállításában.

Egy legenda szerint, amely még most is fennmaradt a lakók körében, a bányákat a nomád időszakban fedezték fel, amikor a lakosokat juhtenyésztésben alkalmazták. Az ebben a völgyben juhokat legelő pásztornak volt egy fémedénye, amely forrásból vizet szívott. Néhány nappal később, amikor visszatért tavaszra, alul kékre festett edényt talált. A legenda szerint az emberek felfedezték a rézérc jelenlétét a föld mélyén.

A második legenda leírja a rézérc felfedezését a tatárok inváziójának idején ebben a régióban. Este a visszatérő katonák elmentek aludni és a földbe szúrták kardjaikat. Reggel kéknek találták őket.

Smolnícka Huta története szorosan kapcsolódik Smolník történetéhez, mivel Smolnícka Huta jelenlegi területe Smolník területének része volt. Smolník szintén nem volt akkor független önkormányzat, hanem a „Jasov apátsághoz” tartozott.

Mivel a lakosság többsége a múltban korábban foglalkoztatott volt, növekedése és csökkenése kihatott a lakosságra

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 20.3.2020

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 53 488 77 04; +421 905 257 732
Smolnícka Huta falu
Obecný úrad Smolnícka Huta
055 65  Smolnícka Huta
Vidék: Košický
Időszak: Gelnica
Vidék: Alvás
 48.745987, 20.77401

Elhelyezkedés Smolnícka Huta

Obecný úrad Smolnícka Huta
055 65  Smolnícka Huta

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események