HU HU
0 hodnotenia
Sap falu a Dunajská Streda kerület déli részén fekszik, közvetlenül a Duna-gátnál, abban a pontban, ahol a Gabčíkovo Vízmű szennyvízcsatornája az eredeti Duna medrébe ömlik.

Sap falu

Sap falu a Dunajská Streda kerület déli részén fekszik, közvetlenül a Duna-gátnál, abban a pontban, ahol a Gabčíkovo Vízmű szennyvízcsatornája az eredeti Duna medrébe ömlik.

A falu azokhoz a településekhez tartozik, amelyeket évszázadokkal ezelőtt alapítottak Žitný ostrovon. A falu alapításának első dokumentációs feljegyzései 1255-ből származnak, majd a falu a pozsonyi vár területéhez tartozott. A 14. században a dokumentumok két részről írnak, az Alsó-Zápáról és a Felső-Zápáról. A 19. században a közismert Hédervári család grófja is szerepet játszott itt. Ausztria - Magyarország és a Hortyhov megszállás idején / 1938 - 1945 / területileg Győr megyéhez tartozott. 1991 óta a falut ismét Sapnak hívják, ahogy az évszázadok során 1948-ig hívták, amikor a nevét Palkovičovo-ra változtatták.

A falu lakói a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban és a halászatban szenvedtek. A fő foglalkozások közé tartozott a marás. A 18. században a molnárok sikeresen 29 vízimalmot üzemeltettek a Dunán.
A falu egész évben gazdag társadalmi életet él. Minden évben szerveznek egy "Fishing Day" elnevezésű fesztivált. A rendezvény fő célja a halász- és horgászszakma őseinek halászati kultúrájának és hagyományainak felelevenítése. 2016 áprilisában a romániai Livezeni önkormányzatban együttműködési megállapodást írtak alá négy határon átnyúló település, nevezetesen Magyarország, Románia, Ukrajna és Szlovákia között. A megállapodás alapja a hatékony és tartós együttműködés, amely kölcsönös baráti kapcsolatok kialakítására és fejlesztésére szolgál az önkormányzatok és a település lakói között, akik más nemzetiségű országokban élnek azonos nemzetiséggel. Azok a szervezetek, amelyek a faluban különböző területeken működnek, például kultúra, sport és jótékonyság, szintén hozzájárulnak a társadalmi élet fejlődéséhez. Ezek a következők: a Szlovák Vöröskereszt Helyi Egyesülete, a CSEMADOK Alapszervezet, az OFC SAP-ŇÁRAD, a Nyugdíjas Klub, az Önkéntes Tűzoltóság és a Vadászhadtest.

A Duna-parti falu mellett nemzetközi deszkákkal és táblákkal jelölt kerékpáros útvonal található, amelyet a hazai és külföldi kerékpárosok széles körben használnak.
A falu 2014 óta beruházási projektek részeként korszerűsítette a közvilágítást és a helyi rádiót, rekonstruálta a járdák egy részét, kamerarendszert épített és eltávolította az illegális hulladéklerakókat. Az önkormányzat elkészítette a projektterveket, és várja az érintett hatóságok felhívását a középületek és helyiségek rekonstrukciójára. Ezenkívül előkészítés alatt áll egy új hely kialakítása a családi és apartmanházak számára.
Jelenleg a községnek 513 lakosa van. Egy kis falu, kevés lakossal, akik itt nyugodtan és nyugodtan élnek, nem ismerik az etnikai vitákat, toleránsak, szorgalmasak, szeretik falujukat és környékét, és szívesen fogadják a látogatókat Szlovákia egész területéről és külföldről is.

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Gyermekek, Gyermekes családok, Idősek, Fogyatékos, Kerékpárosok, Ifjúság, Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 2.4.2020
Forrás: Obec Sap

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott

Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 31 554 9206
honlap: obecsap.eu
Sap falu
Obecný úrad
Sap 48
930 06  Sap
Vidék: Trnavský
Időszak: Dunajská Streda
Vidék: Podunajsko
 47.820791, 17.614915

Obecný úrad
Sap 48
930 06  Sap

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események