SK SK
1 hodnotenie
Regionálny producent
Spoznajte naše autentické vína vyrábané klasickou metódou a vychutnajte si ich spolu s regionálnymi špecialitami v starobylých priestoroch vodného mlyna.

Vinárstvo Vína z mlyna

Spoznajte naše autentické vína vyrábané klasickou metódou a vychutnajte si ich spolu s regionálnymi špecialitami v starobylých priestoroch vodného mlyna.

História vinohradníctva a vinárstva našej rodiny začína v druhej polovici 18. storočia, kedy hofier zemepána grófa Rudolfa Pálfyho z panstva Červený Kameň, Štefan Zloch, začal vysádzať svoje prvé sadenice vinnej révy v mestečku Ompitál - terajšia vinohradnícka obec Doľany.

Pestovaniu hrozna, výrobe a predaju vína sa venoval aj jeho vnuk Vendelín Zloch, ktorý bol v roku 1889 zvolený obecným zastupiteľstvom mestečka za perega - richtára vo vinici. V jeho stopách pokračoval syn Jozef (náš dedo a pradedo), ktorého vinohradníčenie ukončil v roku 1957 nútený vstup do Jednotného roľníckeho družstva v Doľanoch.

Vinohrady boli našej rodine vrátené až po roku 1989, kedy sme sa vinohradníctvu a vinárstvu začali znova venovať.

Od roku 2002 sa usilujeme o zachovanie a obnovenie jedného z doľanských vodných mlynov zo 16. storočia, kam sme presunuli výrobu nášho vína. Takto vznikla naša značka VÍNA Z MLYNA®, ktorá bola v marci 2005 zaregistrovaná ako ochranná známka. Pod touto značkou ponúkame limitované množstvá vína z našich vinohradov, ktoré môžete ochutnať a kúpiť iba u nás v Mlyne.

V roku 2006 sme sa stali členmi Združenia Malokarpatská vínna cesta a na jeseň v tom istom roku sme po prvýkrát otvorili brány nášho vinohradníckeho dvora milovníkom vína a histórie regiónu.

Želáme veľa príjmených zážitkov pri pohári dobrého VÍNA Z MLYNA® - autentického vína s prirodzenými charakteristikami terroiru Doľanského vinohradníckeho rajónu!

Zdroj: VÍNA Z MLYNA

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Seniorov, Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 12.6.2023
Zdroj: VÍNA Z MLYNA

Otváracie hodiny

Počasie

Neuvedené


Kontakt

Telefón: +421 903 935 525; +421 908 777 269
Webová stránka: vinazmlyna.sk
Vinárstvo Vína z mlyna
Obec
Doľany 64
900 88  Doľany
Kraj: Bratislavský
Okres: Pezinok
Región: Trnavsko, Mikroregión Červený kameň
 48.420974, 17.371485

Nadmorská výška: 271 m

Obec
Doľany 64
900 88  Doľany

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia