SK SK
0 hodnotení
Máte radi steaky? Ste fanúšikovia steakov z Ameriky alebo južnej Ameriky? A viete, že na Slovensku pod Karpatami, kúsok od Trnavy v malej obci Pavlice sa v roku 2015 zrodil Pavlicky stejk? Príďte sa presvedčiť na vlastné oči a vyskúšať našu lokálnu kvalitu. Podporíte tým l'udí a rodinnú farmu, ktorá svojim prístupom ide za vzor ďalekému okoliu.

Pavlické Stejky

Máte radi steaky? Ste fanúšikovia steakov z Ameriky alebo južnej Ameriky? A viete, že na Slovensku pod Karpatami, kúsok od Trnavy v malej obci Pavlice sa v roku 2015 zrodil Pavlicky stejk? Príďte sa presvedčiť na vlastné oči a vyskúšať našu lokálnu kvalitu. Podporíte tým l'udí a rodinnú farmu, ktorá svojim prístupom ide za vzor ďalekému okoliu.

O farmárovi

Farmu založil Jaro Zápražný a spolu s pomocou rodiny a to hlavne otca, brata a sestry sa venovali chovu vlastného dobytka a neskôr aj spracovaniu jatočného mäsa. Po vybudovaní rozrábky sa rozhodli pre produkciu a distribúciu kvalitného, lokálneho čerstvého mäsa. Neskôr ho fascinovalo stejkové mäso a všetko, čo s tým súvisí. Netrvalo dlho a túžba po vyzretom lokálnom stejku na seba nedala dlho čakať. Rozhodli sa vybudovať profesionálnu presklennú zreciu komoru na stejky.

Vznik Pavlického stejku

Je tu s nami už od začiatku produkcie, len sme ho tak nevolali. Myšlienka prišla len nedávno, keď sa znovuzrodenie spoločnosť JFR Bulls posunulo na ďalšiu úroveň. Uveriteľný príbeh, kde pri predaji priamo na farme, si môže zákazník po prehliadke farmy kúpiť ten najlepší stejk v šírom okolí a nie len stejk.

O Pavlickom stejku

Býkov a jalovice porážame väčšinou vo veku 20 – 24 mesiacov. K našim nosným plemenám patrí slovenské strakaté plemeno, ktorého momentálne chováme stádo asi 300 kusov jalovíc a býkov. Ďalej sú to plemená Holstein, Belgicke modre, a vyslovene stejkové plemená ako Black Angus, Red angus, Hereford, Charolais. Vedeli ste, že Pavlický dobytok sa poráža priebežne pod dozorom nášho veterinára? Vďaka tomu Vám môžeme zaručiť, že všetko mäso ktoré naša farma predáva je slovenského pôvodu, čerstvé, zdravé a pod stálou kontrolou. Kvôli odležaniu mäsa, ktoré je potrebné, aby sa zachovali zásady spracovania hovädzieho mäsa, je celá polovica v chladiacej miestnosti minimálne 2 dni. Búranie a rozrábka na jednotlivé časti prebieha priebežne podľa dopytu.

Čo by ste ešte mali vedieť?

Mokré zrenie Pavlických stejkov prebieha vo vákuu 14 až 28 dní. Suché zrenie Pavlických stejkov prebieha 21 a viac dní. Pavlické stejky nenájdete na pulte žiadneho supermarketu. Náš prístup k chovu dobytka je v súlade s prírodou, a vedľajší nežiadúci odpad pri chove používame na hnojenie pri pestovaní zeleniny v okolitých sadoch a na poliach, kde spolupracujeme so spoločnosťou Agro Máčaj. Taktiež prebytky z ich produkcie spásajú naše zvieratá a tým napomáhame ekológii v tomto reťazci. Vhodný výber krmiva a doplnkov vyváženej stravy dobytka napomáha prirodzenému rastu našich zvierat.

Zdroj: Pavlické Stejky - web (25.8.2023)

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom
Možnosti parkovania: V objekte, Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť, Platba kartou
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Seniorov, Cyklistov
Aktualizované dňa: 25.8.2023

Otváracie hodiny

Počasie

Neuvedené


Kontakt

Pavlické Stejky
Areál bývalého družstva RD Pavlice
Pavlice 58
919 42  Pavlice
Kraj: Trnavský
Okres: Trnava
Región: Trnavsko, MAS 11 PLUS, Mikroregión 11 PLUS
 48.257247, 17.581287

Nadmorská výška: 127 m

Areál bývalého družstva RD Pavlice
Pavlice 58
919 42  Pavlice

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia