SK SK

Uprising Festival 2019 - Bratislava-Ružinov

1 hodnotenie
Deň detí Kultúra Pre rodinu
Niektoré hviezdy si dajú na festivale premiéru, niektorí sa po rokoch vracajú na miesto činu, avšak jedno je isté - organizátori potešia všetkých. Od fanúšikov reggae a dancehallu, cez dub, ale aj všetkých dnb heads, junglistov a hiphoperov.

Uprising Festival 2019

Niektoré hviezdy si dajú na festivale premiéru, niektorí sa po rokoch vracajú na miesto činu, avšak jedno je isté - organizátori potešia všetkých. Od fanúšikov reggae a dancehallu, cez dub, ale aj všetkých dnb heads, junglistov a hiphoperov.

Existuje veľa albumov, ktoré sú pre hip-hop a R&B zásadné. Jeden z nich však spôsobil také zemetrasenie, že sa stal klasikou žánru a akýmsi štandardom pre všetko, čo nasledovalo po ňom. Jeho autorkou je legendárna speváčka, raperka a pesničkárka Ms. Lauryn Hill, headlinerka dvanásteho ročníka festivalu Uprising.

Na Slovensko si to tento august zamieri z Jamajky dancehallová superstar Elephant Man, Jo Mersa Marley, vnuk legendárneho Boba Marleyho, a aj francúzsky miláčik davu, vynikajúca kapela Dub Inc.

Svoj sólo projekt príde predstaviť člen zaniknutého Irie Révoltés, spevák a rapper Mal Élevé a rozlúčkový koncert s fanúšikmi príde na Uprising odohrať Symbiz, berlínska hviezda ghetto bass music. Nemecká scéna príde tento rok ešte o jedno silné meno. Poslednú tour si dáva aj formácia Illbilly Hitec, ktorá však počas nej nevynechá ani festivalovú Bratislavu.

Chase & Status a MC Rage sú hviezdy svetového formátu. Stálice londýnskeho drum´n´bassu sú doma na undergroundovej scéne, aj na veľkých svetových festivalových pódiách.

Nenechajte si ujsť ani roots reggae legendu Horace Andy! Hudobný svet ho pozná aj vďaka jeho špecifickému hlasu, ktorý sa od roku 1990 spája s kapelou Massive Attack.

Po minuloročnom klubovom vystúpení kapely Naturally 7 prichádza jedna z najznámejších a cappella skupín na svete aj na uprisingové pódium. Za americkou hudobnou senzáciou sa ukrýva sedem umelcov, ktorí spievajú, rapujú a vlastným telom, hlasom a ústami dokážu dokonale napodobniť zvuk najrôznejších hudobných nástrojov.

Z Anglicka na Uprising zavíta dcéra bubeníka punkovej kapely Sex Pistols charizmatická speváčka Hollie Cook. Tešiť sa môžeme na originálny On-U Sound, ktorý privezie anglický hudobník a dub legenda Adrian Sherwood a so svojou show dorazí aj brooklynské hip-hopové duo Smif N Wessun, ktoré bude sprevádzať živá kapela Champion Sound.

Medzi novo potvrdenými sa vyníma jamajský veterán Eek-A-Mouse, ktorý je stálicou reggae scény už viac ako štyridsať rokov. Patrí k prvým umelcom, ktorých hudobný svet pozná pod pojmom singjay, teda ako speváka, ktorý zároveň aj rapuje.

Tešiť sa môžeme aj na jeden z najlepších novozélandských exportov Grouch in Dub. Skvelí muzikanti zoskúpení okolo producenta Oscara (The Grouch) nás prevedú psychadelickou hudobnou cestou plnokrvného elektro s prvkami progressive, jazzu, latino a world music.

Svoj Key To The Universe príde predviesť kalifornský rodák, spevák skladateľ a multiinštrumentalista Fikir Amlak. Na európskych festivaloch vystupuje po boku britských King Alpha Sound, v spoločnosti ktorých sa predstaví aj na festivale Uprising. Z Anglicka dorazí aj dancehall speváčka a raperka s jamajskými koreňmi Alicai Harley.

Ako znie nemecký Reggae Sound System prídu predstaviť stálice tamojšej scény Sound Quake Sound, ktorých bude na mikrofóne psrevádzať jamajčan Exile Di Brave. Tancovať sa bude aj na tučné beaty rodáka z Atén. Príde nám ich naservírovať elektronický hudobný producent a DJ FLeCK, ktorého môžeme poznať zo spoluprác s Dread Recordings, Serial Killaz a Congo Natty.

Na Uprising príde jamajský hudobník a reggae veterán Linval Thompson, jeho krajan a kolega Trinity, obaja za doprovodu francúzskych Irie Ites Sound, ďalej japonský Part2style Soun.

Neskoré nočné hodiny aj tento rok budú patriť lámaným beatom, tentokrát pod taktovkou britských jungle dnb producentov Serial Killaz. Koho kroky vedú skôr dubovejšie linky, ten sa určite poteší menám ako je Alpha Steppa ft. Nai-Jah či MCs na mikrofóne ako Parly B či britský veterán Murray Man.

Česko-slovenská scéna: českí hip-hopoví králi Prago Union, slovenský „ganja rap“ odpáli MC Rida Radar, uprisingové mikrofóny okúsia aj Ultrazvuk, Strapo, Opak, Nerieš, Supa & Engerer a Gleb. Bude česko-španielsko-africká formácia United Flavour a spevák MessenJah s kapelou HomeBwoyRasta.

V cene VIP vstupenky:
* vstup do luxusne zariadenej VIP zóny
* kupón (voucher) do VIP baru na: 10x pivo/víno, 10x kofola/minerálka, 8x tvrdý alkohol, 4x energetický nápoj, 4x jedlo (mäsové/vegetariánske)
* free parking
* tričko Uprising
* kľúčenka Uprising na krk
* meet and greet (stretnutie s niektorými umelcami)

9409_lbe7f1rj9a.jpg

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť

Vhodné pre: Rodiny s deťmi, Hendikepovaných, Mládež, Dospelých
Aktualizované dňa: 26.7.2019
Zdroj: City life

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

August 2019

Po Ut St Št Pi So Ne
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

55€ na celý víkend, jednodňové vstupenky budú len na mieste.
VIP lístok: 140€
ZŤP - 35€ na mieste (po preukázaní sa platným preukazom pri pokladniach)
Deti do 10 rokov v sprievode rodiča alebo zákonného zástupcu, s dokladom o veku dieťaťa - zadarmo


Kontakt

Uprising Festival 2019
Zlaté piesky
Cesta na Senec 2
821 04  Bratislava-Ružinov
Kraj: Bratislavský
Okres: Bratislava II
Región: Bratislava
 48.184742, 17.182746

Zlaté piesky
Cesta na Senec 2
821 04  Bratislava-Ružinov

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia