HU HU
9 hodnotenia
Hogy kezdődött Farbnýval Kisfiúként elég sok időt töltöttem a szőlőben. Nagyapám egy szőlőültetvényt vezetett Modrában, így főleg nyáron elvitt az unokatestvérével. Szép idők voltak, de a szőlőtermesztéssel való kapcsolatom csak sok évvel később jött létre. Amikor a modrai boriskolában találtam magam.

Színes pincészet

Hogy kezdődött Farbnýval Kisfiúként elég sok időt töltöttem a szőlőben. Nagyapám egy szőlőültetvényt vezetett Modrában, így főleg nyáron elvitt az unokatestvérével. Szép idők voltak, de a szőlőtermesztéssel való kapcsolatom csak sok évvel később jött létre. Amikor a modrai boriskolában találtam magam.

"Kudarc" az iskolában

Brigádokon kezdtem pincészetekbe járni, vagy különféle szakmai kóstolókra, ahol pincérként segítettem. Tetszett ez a tapasztalat, mert különbözött az iskolai elmélettől. Sokat tanultam egy pezinoki borcsaládban, ahol a szőlőskertekben végzett munka mellett a klasszikus módszerrel előállított pezsgők gyártásában is utánanézhettem. Szép idők voltak. Egyetemi tanulmányaim végéig náluk dolgoztam. Bár ez a tanulmány három év után kudarccal végződött, ez a negatív tapasztalat segített abban, hogy keményebben dolgozzak önmagamon.

Marcelka feleségem jóvoltából elkészítettem az első két demijohnt a zöld ezüstből. Meglepő módon először szép bor volt, és nagy részét nagy erőfeszítés nélkül sikerült eladni. Ez a tapasztalat motivált, és fél éve szőlőültetvényeket művelek egy éve, és mivel nem olyan családból származom, amely anyagi segítségemre lehetne, és ebben az országban sem vagyok alkalmas típus semmilyen támogatáshoz, ezért elővettem kölcsön. Megvettem az alapvető, szükséges dolgokat a pincéhez, és az első hivatalos évet Farebného vinárstva márkanév alatt készítettem el. A név elsősorban a Farbula vezetéknevemből származott. Miután egész életemben színes becenevekkel találkoztam, nagyszerű ötletként merült fel bennem. A fontos az is volt, hogy nem akartam, hogy a borászatot klasszikusan vezetéknévvel hívják, és hogy kíváncsiságot ébresszen az emberekben, amikor meghallják, legyen az pozitív vagy negatív. A bor minden érzékünkben változatos, legyen az színe, aromája vagy íze. 2012 óta igyekszünk jó borokat hozni a világra, aminek örömet és jó hangulatot kell hoznia.

A sikeres első év után befektettem a termelés korszerűsítésébe, és a borok minősége ismét növekedett. Amikor felmerült a lehetőség egy kis borozó megnyitására Pezinok központjában, a másodikról a másodikra döntöttem, és ma már egy év telt el a nyitás óta. Az U vínnej mušky borászat kicsi, helyi borászok kínálatával dolgozik, és nem erősítették meg azt az állítást, hogy egy tisztán pincészetnek, amelynek ismeretlen borászai nincsenek nagy esélyekkel a városban. Épp ellenkezőleg ... A kis pincészetek kellemes légköre és romantikája hétről hétre vonzza az embereket a telephelyünkre. Hála borozónknak, amellyel még mindig nagy terveink vannak a közeljövőre nézve, ebben az évben elkezdtük a boros rendezvények szervezését is. Elsősorban azzal foglalkozunk, hogy vonzóbbá tegyük a várost, a helyi borászokat és borait a városon belül. Májustól szeptemberig ciklikusan megismételték a Malá vínna ulička nevű kis boreseményt Pezinok központjában, és június végén megrendeztük a Vína na mlyne boros rendezvényt. Személyes céljaim nagyok. Nagy sikernek vélem ezeket az eseményeket, és tervezzük, hogy idén is megismételjük őket.

Szeretném, ha növekedésünk görbéje az eddigiek szerint is folytatódna, és kicsiségemnek köszönhetően egyre több jó bort ittam itt :)

Színes borászat, de ez már nemcsak rólam szól. Egy csapat ember dolgozik körülötte, akikre számíthatok, és ami a legfontosabb, szívvel és elszántsággal dolgoznak a szőlőültetvények vagy a bor körül is. És így mondják körülöttünk az emberek, hogy érezzék magukat az egész iránt :)

További információ

Szállítási lehetőségek: Gyalog, Biciklivel, Autom, Vonattal, Busszal
Parkolási lehetőségek: Ingyenes parkolás a közelben

Elfogadott fizetések: Készpénz
beszélni fogsz: Slovensky

Alkalmas: Felnőttek
Évad: Befőttes üveg, Nyári, Ősz, Téli
Frissítve: 4.12.2018

Nyitvatartási idő

Az időjárás

Nem meghatározott


Kapcsolatba lépni

Telefon: +421 902 717 413
Színes pincészet
Cajlanská 171/A
902 01  Pezinok
Vidék: Bratislavský
Időszak: Pezinok
Vidék: Trnavsko
 48.305111, 17.270329

Cajlanská 171/A
902 01  Pezinok

Kapcsolat megtekintése

tippek a környékbeli élményekhez Események