HU HU

Štrbské plesótól Jamské plesóig

(ms)

0 hodnotenia
Könnyű félnapos túra erdei környezetben, jól megjelölt túraútvonalak mentén.

A tátrai tavak a mi hegyeink ékszerei. Az egyik legszebb a Jamské pleso , amely a Tátra látogatóinak kedvelt úti célja. A Jamský pleso felé vezető túrát erdei környezet irányítja, nagyon kellemes és igénytelen. A Pleso az SNP hőseinek emlékére ültetett mocsárliget gyönyörű környezetében fekszik, Štrbské Plesótól északnyugatra, a Tátra autópálya közelében.

Túránkat a Štrbské plesóban kezdjük, konkrétan a vasútállomáson. Az állomásról a híres Solisko szálloda felé haladunk - az egykori vasútállomás POI 626-os . Közvetlenül a szálloda mögött találunk egy táblát turisztikai táblákkal. Az útkereszteződésben leválunk a turistákról, akik bekanyarodnak a Kriváň felé vezető kék jelzésre. Láthatjuk az út jobb oldalán lévő fenyők teteje felett. Kiválasztjuk a piros jelzést - a Tátra autópályát, amely nagyon kényelmes úton vezet minket a Furkot-völgy alatti kereszteződésig (1457 m tengerszint feletti magasságban).

139_9gykta0szz.jpg
Forrás: Tatrami (29.10.2019)

A kereszteződéstől a vörös jel mentén haladunk tovább és tovább az erdőn, a még mindig kis patak Biely Váh felett. Tovább haladunk a bekanyarodáson át Biely Váhig (1458 m tengerszint feletti magasságig) túránk céljáig - Jamský pleso (1448 m tengerszint feletti magasságig).

Jamský pleso teljes területe 0,67 hektár. Ez a tó nem túl mély - maximális mélysége mindössze 4,2 méter. A benne lévő víz azonban nagyon tiszta.

139_rrjp535pth.jpg
Forrás: Štrbské Pleso (29.10.2019)

Jamské pleso környéke mesésen festői. A Tátra környező tájára nyíló kilátás mindenképpen elvarázsol. A bál mellett számos pad található, ahol leülhet és élvezheti e terület szépségét. Új és pozitív energiát meríthet varázslatos kilátással az érintetlen Tátra természetére és a körülötte tornyosuló fenséges csúcsokra.

Egy gyönyörű félnapos túra után mindenképpen megérdemelünk egy ízletes jutalmat. Ideális hely az Al Lago étterem, közvetlenül a Csorba-tó partján, a Solisko Hotelben . Az étterem, amelyet Martin Kurhajec séf vezet, hagyományos mediterrán ételeket és válogatott szlovák specialitásokat kínál. A hangsúly főleg a friss és eredeti összetevőkön van, ezért az ételek megőrzik a helyes eredeti ízt. A pizza olasz Caputo lisztből készül, a steakeket érlelt argentin hátszínből és a gombócokkal sűrített Demikát levesből készítik.
Végül, de nem utolsósorban meg kell említeni, hogy ennek az étteremnek a minőségét a TREND TOP Éttermek és szállodák Szlovákiában projekt is értékelte.

139_q6hxxpfl9y.jpg
Forrás: Hotel Solisko (29.10.2019)

Az étterem minden nap 12:00 és 22:00 óra között tart nyitva.
Az Al Lago étterem minden évben elkészíti a szezonális menüket. Az aktuális szezonális ajánlatot itt találja .
Az étterem egy része gyermek sarok is, amely az étteremmel való kapcsolatával a szülők számára békés étkezés lehetőségét kínálja gyermekek társaságában.

oszd meg
Spracoval: (ms)
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel