HU HU

Hol lehet hétvégére menni - karácsonyi vásárok

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotenia
Ezen a héten nagy áttekintést készítettünk a KARÁCSONYI PIACOKRÓL. Megnéztük a legnagyobb szlovák városokat. Mikor világít a fa Pozsonyban? Ütni tudsz Besztercebányán szilveszterkor? Megtudhatja a mai "Hol lehet hétvégére", természetesen nem feledkeztünk meg azokról az eseményekről, amelyeknek semmi köze a karácsonyhoz vagy a látványhoz.

BRATISLAVA

Már ezen a pénteken a pozsonyi Fő téren 17: 00-kor világít a karácsonyfa, ésmegkezdődnek az óvárosi karácsonyi piacok . A Fő téren - a karácsonyi fő piacon - és a Hviezdoslav téren is találhat piacot. . Az elmúlt években a központ más helyeire nőttek, például az Eurovea bevásárlóközpont előtti térre. Mindegyiket ellenállhatatlan illat és egyedi légkör egyesíti. A piacok 2019. december 22-ig tartanak

TRNAVA

A kis Rómában ez egy évvel Pozsony után kezdődik. Az adventi piacok 2019. november 29 -én kezdődnek és 2019. december 22-én zárulnak. November utolsó hetében azonban várhatod a Varázslatos Karácsonyt, amelyet a Városliget bevásárló zónája készített el 2019. november 22., péntek és november 24., vasárnap között. A karácsonyi hangulatot a jó ételek és a program idézi.

NITRA

A karácsonyváros , mivel Nyitra lakói hajlamosak karácsonyi piacokat hívni, 2019.12.01- én nyitja meg kapuit, és a piacok 2019.12.23-ig tartanak. A város a korábbiakhoz hasonlóan lesz, az Andrej Bagar Színház előtt.

TRENČÍN

A kastély alatti karácsonyi varázslat 2019. december 05- ig nyitja meg a bódékat, az eladás pedig 2019.12.22 . Várhatja a kézműves foglalkozásokat, a hagyományos karácsonyi finomságokat, emellett dobogó is lesz változatos programmal. A standokat 18:00 óráig árusítják, 22:00 óráig pedig frissítőket fogyaszthat.

ŽILINA

A BIG Jump kiállítás, amely 8 éve nyitja meg a téli szezont Mala-Fátra városában, idén Žilinában esett ki. Lesz egy korcsolyapálya is, amelyet korcsolyázásra használtak a szabadban. Az önkormányzat azonban készített egy újdonságot, amelynek mindenkinek örülnie kell. December 21-én és 22-én a piacokat az élénk tanyaudvar fogja uralni. "Hisszük, hogy képesek leszünk kellemesebbé tenni a karácsonyi hangulatot azáltal, hogy összekapcsoljuk a várost a faluval és összekapcsoljuk a természettel" - mondta az újdonságról Ingrid Dolniková, a zsolnai városháza kulturális osztályának vezetője.

BANSKA BYSTRICA

Ennek a városnak van egy sajátossága, vagyis az, hogy újévkor a piacokon puncsot vagy forralt bort vásárolhat. Kassa mellett Besztercebányán is véget ért az értékesítés az új év után. A karácsonyi standok 2019.12.21-én véget érnek. Bystricában a piacok indítását 2019. november 29-re tervezték.

Mivel a "szelíd forradalom" ünnepei még mindig bennünk szólnak, nézze meg a videót arról, hogyan nézett ki a kassai karácsonyi vásárokon 1988-ban.

KOŠICE

Hogy tetszett a videó? Ha tapasztalt ilyen piacokat, van mire emlékeznie, és ha nem, összehasonlíthatja , hogy volt akkor és most. A keleti metropoliszban idén lesz a leghosszabb karácsonyi vásár, legfeljebb 3 király. December első napján minden készen áll a karácsonyra, és elindulhatnak a piacok. Mivel mindannyian karácsonykor szeretnénk kikapcsolódni és találkozni családunkkal és barátainkkal, december 24-én és 25-én bezárják standjaikat.

PREŠOV

Pihentető karácsony az a név, amely Eperjes vonzza a látogatókat karácsonyi vásáraiba. És ez még nem minden, feltárták piackoncepciójukat, és a karácsonyi piacok újat ígérnek. Mit jelent? A piacok szervezeti szempontból jobbak, programilag változatosabbak, gasztronómiailag finomabbak és mindenekelőtt ökológiaiabbak lesznek :) Tehát hisszük, hogy sikerrel fognak járni.

Azt már tudjuk, hogy fog kinézni ebben az évben a legnagyobb városaink terein. Számos anyagot készítünk a különböző városok piacairól, ezért maradjon kapcsolatban velünk a weboldalunkon , a facebook- on keresztül, vagy töltse le a GoSlovakia nevű alkalmazásunkat iOS-re és Androidra.

Megígértem, hogy a héten megnézem a klasszikus eseményeket, akkor mi van itt? Táncolunk a Katarína-ban, megnézzük a labdák áttekintését, megmutatjuk, hol láthatnak együtt sok pénzt, és a pozsonyi Edison parkban található gyönyörű Deborah de Luca is nekünk játszik.

146_y1z5s29pxq.jpg

Már november 22-én, pénteken a Katarínska szórakozás a Cífer művelődési házban van, a belépődíj 13 euró, állítólag ki kell deríteni, mitől érzi jól magát. Egy nappal később Majcichovban nagyobb show lesz. Katalin bálja a "kultúrában". DJ-Ivant fog játszani, lehet, hogy valakit maga vonz majd az esemény főnöke. Mindenesetre 19: 00-kor kezdje és adja meg a 40 € -t. A Chtelnica elkészítette Katalin-bálját is . Az Exil csoport játszik, és 20 € -ért ez a "legjobb ár". Pozsony is megvannak a labdát, és a Katarínsky labda kerül sor a nagy teremben a Istrocentrum. Mindez a Fragolino égisze alatt áll, ez a prosecco, amelyet mindannyian vásárolnak. Van egy moderátoruk és DJ- jük a www.be-happy.sk webhelyről is.

A labda semmi számodra, így nézzük meg a pozsonyi Edison Parkot , ahol 2019. november 23-án, szombaton egy nápolyi olasz játszik , aki még 39 évesen is sok nagy klubot betöltött. A MocNoc ZENE meghívja Önt erre a felejthetetlen éjszakára Debora de Lucával.

146_yxe0mwre4j.jpg

Megemlítettem a bankjegy kiállítást is. Hatalmas összeget temetnek el a trencsénteplici fürdőben. Sajnos 0 euró névértékkel. A Café Hotel Krym 0 euró bankjegyeket ad el a világ minden tájáról. A bankjegy-kiállításra 2019. november 23-án, szombaton kerül sor napközben.

A mai Hol Hétvégére nézve minden. Ne felejtse el letölteni az alkalmazást, hogy ne hagyjon ki semmilyen eseményt vagy utazási tippet. A jövő héttől több szlovák városban teszteljük a karácsonyi vásárokat.

146_vu6fwy53xm.jpg
oszd meg
Spracoval: Maťo Šimončič
Frissítve: 3.12.2019
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel