SK SK
0 hodnotení
Výroba je zameraná hlavne na odrodové vína a odrodové vína s prívlastkom. Vína pochádzajú z najslnečnejšej oblasti Slovenska a bývajú pravidelne ocenené na národných aj na medzinárodných výstavách vín. Pestovanie hrozna je zameraná na integrovanú produkciu.

Vinohradnícko vinárske družstvo

Výroba je zameraná hlavne na odrodové vína a odrodové vína s prívlastkom. Vína pochádzajú z najslnečnejšej oblasti Slovenska a bývajú pravidelne ocenené na národných aj na medzinárodných výstavách vín. Pestovanie hrozna je zameraná na integrovanú produkciu.

V súčasnosti vo Vinohradníckom a vinárskom družstve v Dvoroch nad Žitavou obhospodarujeme 145 hektárov vlastných vinohradov, z ktorých značnú časť úrody spracovávame vo vlastnej réžii, s priemernou ročnou produkciou 700 tisíc litrov akostných odrodových vín a akostných odrodových vín s prívlastkom. Zvyšok dopestovaného hrozna ponúkame na predaj známym vinárom z celého Slovenska. Sústredíme sa hlavne na výrobu kvalitných odrodových vín, kde základnou podmienkou je aj dopestovanie zdravého a kvalitného hrozna. Pestovanie hrozna je pod kontrolou integrovanej produkcie, ktorá je zárukou kvality a ekologického pestovania hrozna, čo sa hlavne prejaví v kvalite vyrábaného vína a vplyvu nášho vinohradníctva na životné prostredie. Z bielych odrôd pestujeme Devín, Chardonnay, Irsai Oliver, Müller Thurgau, Rulandské biele, Rulandské šedé, Rizling vlašský, Rizling rýnsky, Sauvignon, Tramín červený a Veltlínske zelené. Z modrých odrôd sú zastúpené hlavne odrody Alibernet, Cabernet Sauvignon, Frankovka modrá, Rulandské modré, Svätovavrinecké, André a Zweigeltrebe.


Podnikateľské aktivity rozvíjame v organizovaní ochutnávok vín na objednávku, v prenájme našich reprezentačných pivničných priestorov na školenia, semináre a rôzne spoločenské podujatia, ako sú svadby, oslavy životného jubilea a firemné večierky. V rámci agroturistiky pripravujeme prehliadku kaplnky Sv. Urbana nachádzajúcej sa uprostred vinohradov, ktorá je historickou pamiatkou z čias panovania Márie Terézie.

Vyrobené vína získali veľa významných ocenení a medailí na domácich a zahraničných výstavách.

Budeme veľmi radi, keď Vám zachutia naše vína a prídete nás navštíviť !!!


Radi Vás privítame v štýlovej reprezentačnej časti pivnice Viničného vrchu, ktorá upevní Váš zážitok z degustácie našich vín.


Ponúkame ochutnávky vín s odborným výkladom
pre minimálny počet 10 osôb na degustáciu, kapacita pivnice je prispôsobená pre 50 ľudí. Základná degustácia 7 prívlastkových vín s odborným výkladom a občerstvením (syr, chlieb, jablká). Pri ochutnávkach je u nás možné si objednať aj hlavné jedlo ako sú obložené misy, domáce špeciality (zabíjačkový tanier, pečená kačica s lokšami a pod.) a iné jedlá na požiadanie.

V prípade záujmu pred samotnou degustáciou sa koná exkurzia vinohradu, pivničných priestorov, výrobných a skladovacích zariadení. Môžete si vypočuť históriu Viničného vrchu. Taktiež sa viac dozviete o výrobe, odborník Vám ukáže jednotlivé fázy výroby na našich strojoch. Zaujímavosťou degustácie je schopnosť pomenovať naše dojmy, zážitky z ochutnávaných vín, porozprávať sa o nich, vnímať prostredie v ktorom sa vyrobili a tým spoznať cestu tohto vzácneho nápoja až k nášmu poháru. Spoznaním terroiru- vymedzeného územia vinohradov, ktoré majú osobitný charakter Južnostloveskej vinohradníckej oblasti. Zoznámením sa so spôsobom výroby a typom produkcie, až potom si človek uvedomí koľko práce, námahy a vášne je potrebné na výrobu kvalitného vína.


Ubytovanie vo Viničnom dome

Možnosť ubytovania pre 12 ľudí v nových izbách priamo v pivničnej budove. Naši hostia si môžu vychutnať príjemné prostredie, oddýchnuť si ďaleko od ruchu mesta a stresu. Môžu si dať príjemnú prechádzku vo vinohradoch, vychutnať si víno na terase.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 12.4.2018

Otváracie hodiny

Počasie

pondelok - piatok:
07:00 - 15:30


Kontakt

Telefón: +421 35 648 4821
Webová stránka: vinodvory.sk
Vinohradnícko vinárske družstvo
Branovská cesta 1926
941 31  Dvory nad Žitavou
Kraj: Nitriansky
Okres: Nové Zámky
Región: Podunajsko, Dolné Pohronie a Poiplie
 48.004541, 18.297897

Branovská cesta 1926
941 31  Dvory nad Žitavou

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia