SK SK

Seriš & Teller: Čecháčci a Čoboláci - Trnava

0 hodnotení
Kultúra
Inscenácia je na pomedzí stand-up comedy a divadla a využíva charakteristické prvky oboch protagonistov: slovnú i pohybovú komiku, tanec, spev či improvizáciu.

Seriš & Teller: Čecháčci a Čoboláci - Trnava

Inscenácia je na pomedzí stand-up comedy a divadla a využíva charakteristické prvky oboch protagonistov: slovnú i pohybovú komiku, tanec, spev či improvizáciu.

Predstavenie „Čecháčci a Čoboláci“ je spoločným dielom Paľa Seriša a Filipa Tellera, ktorí spolu absolvovali Ateliér fyzického divadla na JAMU. Autobiografické výpovede sa tu stretávajú s etudami, ktoré rozoberajú vzťahy Čechov a Slovákov.

„Brno mám rád a cítim sa tu doma.“ – „Jsi obyčejný imigrant!“

scenár a hrajú: Pavol Seriš, Filip Teller
scénografia: Lucie Sedláčková
dramaturgická spolupráca: Patrik Boušek, Matěj Randár

Pavol Seriš
Narodil sa 23. apríla 1986 v Trenčíne. Tri dni nato explodovala atómová elektráreň v Černobyle, a uvoľnený rádioaktívny mrak malého Pavla dôkladne ožiaril. Vďaka ožiareniu začal rozprávať v troch mesiacoch a v štyroch rokoch chytil vo Váhu vlastnými rukami šťuku.
Po základnej škole na Hodžovej ulici sa bez pomoci známostí rodičov dostal na trenčianske Gymnázium Ľudovíta Štúra. O panictvo prišiel ako väčšina stredoškolákov: na chate. Po maturite študoval anglický a nórsky jazyk na Filozofickej fakulte Masarykovej univerzity v Brne. Počas štúdia jazykov veľa cestoval, začal sa venovať divadlu a v decembri 2006 založil spolu s Jurajom Hubinským autorské divadelné zoskupenie Neandrtal Teatr (dnes S + H).
Po vyštudovaní Filozofickej fakulty v roku 2010 bol prijatý do Ateliéru klaunská scénická a filmová tvorba na Janáčkovej akademii múzických umění v Brně. Po absolvovaní ateliéru v júni 2013 pokračoval na JAMU v doktorskom štúdiu.
Žije autorským divadlom, v ktorom mieša stand-up comedy, fyzické divadlo, absurdný humor, pantomímu či tanec. Zaujíma sa najmä o žáner komédie jedného herca. Venuje sa aj kreslenému humoru či krátkym filmom. Nemá rád horčicu.

Filip Teller
Narodil sa ako blíženec a ako herec z Brna si so sebou celý život nesie aj znamenie ublížencov. Dnes už vie, že do čoho sa nepustí sám, to nedosiahne. Po spolupráci s mnohými divadlami sa rozhodol venovať najmä autorskej tvorbe. Trvalému angažmánu sa vyhýba, pretože má rád možnosť voľby. Rozhodol sa robiť to, čo ho baví a dáva mu zmysel. Je rád, keď jeho práca dokáže divákov obohatiť, rozosmiať a prinútiť k zamysleniu.
Absolvoval Janáčkovu akadémiu múzických umení v Brne, ateliér autorského herectva, pohybového divadla a klaunovstva. V rámci študijnej stáže žil vo Veľkej Británii. Počas svojej profesionálnej kariéry hosťoval v profesionálnych divadlách (napr. Divadlo Husa na provázku, HaDivadlo, Divadlo Bolka Polívky, Městské divadlo Zlín, Divadlo Tramtarie či Národní divadlo Brno) a v nezávislých umeleckých skupinách (napr. Služebníci Lorda Alfréda, Divadlo Anička a letadýlko alebo Divadlo Komediograf).
S divadlom Husa na provázku vystupoval na festivaloch vo Francúzsku, Belgicku a Rusku. Na medzinárodnom festivale divadelných formácií v Ríme získal cenu Gemini D’Oro Prize za najlepší mužský herecký výkon za stvárnenie postavy pápeža Bonifáca VIII.
V roku 2015 založil spolu so svojim tímom divadelnú talkshow Tell or Show, v ktorej pôsobí ako moderátor a hostiteľ. Dáva si záležať na divadelnosti, situačnom humore a improvizácii. Domovskou scénou Tell or Show je v súčasnosti Divadlo Bolka Polívky v Brne.

Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť

Vhodné pre: Mládež, Dospelých
Aktualizované dňa: 10.1.2019
Zdroj: Nádvorie

Dátum konania

Podujatie sa už skončilo.

Február 2019

Po Ut St Št Pi So Ne
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3

Kliknutím na príslušný deň podujatia zobrazíte čas konania


Vstupné

7 - 9 €


Kontakt

Seriš & Teller: Čecháčci a Čoboláci - Trnava
Malý Berlín
Štefánikova 4
917 01  Trnava
Kraj: Trnavský
Okres: Trnava
Región: Trnavsko
 48.378435, 17.58533

Malý Berlín
Štefánikova 4
917 01  Trnava

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia