SK SK
5 hodnotení
Sme rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré vzniklo v roku 2012. Pretože sme si vedomí toho, že len z kvalitnej suroviny môžeme vyrobiť kvalitné víno, vysádzame a obhospodarujeme vlastné vinohrady. Naše vína vyrábame hlavne z hrozna z vlastných malokarpatských viníc.

Carpate Diem - Vinárstvo

Sme rodinné vinárstvo zo Šenkvíc, ktoré vzniklo v roku 2012. Pretože sme si vedomí toho, že len z kvalitnej suroviny môžeme vyrobiť kvalitné víno, vysádzame a obhospodarujeme vlastné vinohrady. Naše vína vyrábame hlavne z hrozna z vlastných malokarpatských viníc.

Náš silný lokálpatriotizmus symbolizuje logo spoločnosti i samotný názov. Logo zobrazuje vinárstvo ako slnko Malých Karpát a zlatožlté slnečné lúče, nevyhnutné pre vínnu révu. Príslušnosť k obci, z ktorej pochádzame, zase vyjadruje vzor výšivky zo šenkvického kroja – rovnako zlatožltej farby, ktorý sme si do loga prepožičali.

Ako sme začínali
Začiatky boli plné nadšenia. Prvé vína sme vyrábali pre zábavu a potešenie našich priateľov v pôvodnej malej kamennej pivnici v časti Šenkvíc, nazývanej Kozare. Nad pivnicou sme v roku 2013 vysadili nový vinohrad. Dnes tieto priestory slúžia na ochutnávky a riadené degustácie.
Rastúci dopyt po našom víne nás ale donútil uvažovať nad novými, väčšími priestormi, do ktorých by sme presunuli rozrastajúcu sa výrobu, sklad, ale i predajňu vína a nové degustačné priestory. Sen sa nám začal plniť v roku 2016, keď firma investovala do kúpy priestorov bývalých skladov ovocia a zeleniny NUPOD v Šenkviciach, projektovaných Ing. Arch. Emilom Bellušom.

Rodinné vinárstvo
Dnes budujeme moderné vinárstvo s progresívnymi technológiami. Rozsiahle priestory sú v štádiu rekonštrukcie. Na jeseň roku 2019 privítame u nás prvých návštevníkov v novej vinotéke.
Našou snahou je, aby výrobné procesy a technológie pestovania a spracovania hrozna a výroby vína odrážali najnovšie trendy vo vinohradníctve a vinárstve a zároveň boli v súlade s prírodou.
To, čo však navždy ostane a nezmení sa je rodinná tradícia a láska k vínu.

Remeselné majstrovstvo
Vína z vinárstva CARPATE DIEM odrážajú charakter našich viníc, z ktorých surovina pochádza. Sú obhospodarované metódou integrovanej ochrany. V rámci ochrany pred chorobami viniča používame prípravky spoločnosti Bioka.
Vďaka našim technologickým postupom vyrábame vína, ktoré sú zdravotne vyhovujúce. Výsledky rozboru vzoriek vín v certifikovanom laboratóriu potvrdili, že hladina histamínu v nich je veľmi nízka až nulová. Momentálne teda máme v portfóliu až 9 vín s hladinou histamínu na úrovni, ktorú tolerujú aj histaminici.

Ponúkame:

Degustácie v príjemnom prostredí

Prenájom vinohradov

Darčekové predmety 



Doplňujúce informácie

Možnosti dopravy: Pešo, Bicyklom, Autom, Vlakom, Autobusom
Možnosti parkovania: Parkovanie zdarma v okolí

Akceptované platby: Hotovosť
Dohovoríte sa: Slovensky

Vhodné pre: Dospelých
Sezóna: Jar, Leto, Jeseň, Zima
Aktualizované dňa: 21.4.2022
Zdroj: Carpate Diem

Otváracie hodiny

Počasie

pondelok - piatok:
08:00 - 17:00


Kontakt

Telefón: +421 903 685 288
Carpate Diem - Vinárstvo
Nádražná 55
900 81  Šenkvice
Kraj: Bratislavský
Okres: Pezinok
Región: Trnavsko
 48.300507, 17.349595

Nadmorská výška: 157 m

Nádražná 55
900 81  Šenkvice

Zobraziť kontakt

tipy na zážitok v okolí Podujatia