HU HU

Ügyes szlovákok # 1 SANT kézzel készített

Maťo Šimončič

Maťo Šimončič

0 hodnotenia
A történet egy utazás, amelyet minden nap megírunk. Az Ügyes szlovákok című részben érdekes történeteket hozunk Önnek Szlovákia egész területéről. Lélegezze be az életet a régi dolgokba, hozzon létre valami újat, tegye könnyebbé vagy kellemesebbé mások életét, erről fognak szólni a történeteink. Első történetünkben meglátogattuk Janosi urat. Olyan nyugdíjas, aki nem ül a televízió előtt, de aktív életet él, és munkája már sokakat megörvendeztetett.

Pozsony tágabb központjába érkezünk egy hétköznapi szlovákiai ezernyi tömbház előtt. Janosi úr már vár minket, és mosolyogva az arcán kérdezi, milyen utunk volt. Belépünk az alagsorba, ahol néhány négyzetméteren felállította műhelyét. Elkezdi elmondani élettörténetét, ami elvezetett a hobbihoz, amelyet folytat. Szakmai életében a fával és főleg a dizájnnal foglalkozott. A cégben, ahol dolgozott, egyedi bútorokat készítettek és belső tereket terveztek. Mikor nyugdíjba ment, nem ragadta meg a sofőrt a tévéből, és nem iratkozott fel egy újabb kiterjesztett tévécsatorna-csomagra. János úr túlságosan élvezte a munkáját ahhoz. A belső igény, hogy állandóan létrehozzon és kitaláljon valamit, olyan erős volt, hogy arra késztette, hogy dolgozzon újra a fával, és egyedi termékeket állítson elő fából, gyantából, bőrből és fémből.

172_nyyyz18kq7.jpg

Mint minden fadarab, minden termék eredeti. A szemüveg tokok igazi gyöngyszem. Az olyan fatermékek, mint a rózsafa, gyökér, dió vagy macasara első látásra elbűvölnek. Érdemes lesz megérinteni őket, és tapintással érezni a fa rajzát. Az eredeti karkötők fából vagy gyantával kombinálva remek ajándék. A portfólióban találtunk rozsdamentes acél gyűrűket is, amelyek különféle színű gyanta díszítéssel díszítettek.

Jánoši úrnak még számos ötlete van, amelyeket fokozatosan megvalósít, részt vesz a különféle kézzel készített piacokon, munkáit a történetekkel teli e-boltunkban is megvásárolhatja.

oszd meg
Spracoval: Maťo Šimončič
Frissítve: 8.6.2020
Forrás: GoSlovakia


Lehet, hogy érdekel