HU HU
Mikuláš Elek

Mikuláš Elek

1 hodnotenie
Prémium bor otthon és a Szlovák Köztársaság Nemzeti Borszalonjának gyűjteményében

Pincészet Mahid Veľká Mača bor sokáig nem volt a piacon, de nem újdonság a borok között. Számos támogatója van a régióban, ahol született, de a dél-szlovák borvidék egyik büszke képviselőjeként átlépi annak határait is. Számos díj tanúskodik a szőlőtermesztés egyediségéről. Nyáron a pincészet termeléséből származó borok Lengyelországban versenyeztek a Galicja Vitis - Nemzetközi Borversenyen. 500 versenyző versenyében a Mahid Veľká Mača bor két aranydíjat nyert. A Veltlin zöld és rózsaszín Cabernet Sauvignon kategóriájában a királyi 1. helyet szerezte meg. Néhány nappal ezelőtt pedig újabb okuk volt arra, hogy a borászatban ünnepeljenek: a Szlovák Köztársaság Nemzeti Borszalonja úgy döntött, hogy három nagybányai bor kerül fel a listájára. A Pinot Gris 2016 kiváló hármasa, a Sauvignon blanc - félédes 2016 és a Frankovka modrá - késői szüret lesz a gyűjtemény dísze, amely reprezentatív válogatás a szlovák borászok és borászok szövetsége által garantált legjobb szlovák borokból. .

Ennek a rendkívül minőségorientált borászatnak a fehér, vörös és rozé borait már számos bíró megkóstolta, akik nem kímélték dicséretüket ízéért, aromájáért és látványfeldolgozásáért. A bort tipizálatlan palackokba töltik, elegáns és vonzó matricával, minőségi parafadugóval. Ez lehetővé teszi a borok lélegzését, érését és csodálatos érettségét.

A Mahid Borászatban a tökéletes bor elérésének minden lépésével törődnek. Sikereik alfája és omegája a helyi beszállítóktól származó legjobb minőségű szőlőfürtök kiválasztása, gondos szállítás és feldolgozás a legmodernebb technológiával a fő technológus ellenőrzése alatt. A bor iránti szenvedélyük a királyok palackozott folyadékában érezhető! Félreérthetetlen vágy és ambíció van, hogy helyi vezetővé váljon, amelynek hatósugara meghaladja a régió határait. A prémium borok kedvelői a borok és a szőlőtermesztésről szóló aktuális információkat és érdekes tényeket a borászat aktívan kommunikált Facebook-oldalán tájékozódhatnak. Finom vörös és fehér burčiak várja a burčiak rajongóit ebben az őszi időszakban.

oszd meg
Spracoval: Mikuláš Elek
Frissítve: 8.6.2020
Foto: Vinárstvo Víno Mahid


Lehet, hogy érdekel