SK SK

Kam na jahody v Mikroregióne 11 PLUS a blízkom okolí?

(ms)

4 hodnotenia
V nasledujúcom článku si predstavíme a pozrieme sa na aktuálny stav na jahodoviskách v regióne Mikroregión 11 PLUS a blízkom okolí.

Koronavírus nám pomaly ustupuje (klop, klop, klop) a ani sme sa nenazdali a máme tu jahodovú sezónu 2020. Pri splnení nevyhnutných hygienických opatrení sa nič nevyrovná tomu, keď si jahody nazbierame sami na čerstvom vzduchu. Nielenže ušetríme a nazbierame si tie najkrajšie kúsky, ale na niektorých jahodoviskách môžeme popri tom aj ochutnávať jahody spolu s našimi deťmi, ktoré na tento neopakovateľný zážitok určite budú spomínať prvé júnové dni v škole 🙂. Áno, deti to majú už len za pár, kým sa opäť vrátia na pár dní do školy a tak by sme im mohli tieto dni ešte trochu spríjemniť a zároveň tráviť čas ako rodina.

Zdroj: Zber jahôd (27.5.2020)

V nasledujúcich riadkoch si predstavíme jahodoviská v regióne Mikroregión 11 PLUS a blízkom okolí. Na Slovensku je veľké množstvo jahodovísk, ktoré ponúkajú samozber jahôd. Niektoré jahodoviská sú už sprístupnené, niektoré otvárajú práve teraz a niektoré ešte len majú v pláne otvoriť jahodovú sezónu.
Každopádne Vám pred odchodom odporúčame preveriť aktuálnu situáciu na Vašom obľúbenom jahodovisku, či už telefonicky alebo kliknutím na FB stránku alebo profil organizátora, kde sa dozviete aj iné potrebné informácie.

Pri každom jahodovisku uvedieme ceny, kontakt, FB profil a hlavne otváraciu dobu s aktuálnym stavom spustenia sezóny.

Ako už bolo spomenuté vyššie, opatrenia proti COVID-19 sú nevyhnutné a väčšina jahodovísk hlási, že vstup na jahodovisko bude možný len s prekrytými hornými dýchacími cestami (rúško, šál, šatka), pri vchode do prevádzky bude aplikovaná dezinfekcia na ruky a pri pohybe po areáli bude nevyhnutné zachovávať odstupy v radoch osôb minimálne 2 metre. Pre vonkajšie trhoviská sa nevzťahuje čas určený pre dôchodcov, takže vstup je pre všetkých rovnaký a vstup detí je povolený len v doprovode rodičov.

Majcichov

Medzi obcou Majcichov a Opoj nájdete obľúbené jahodovisko - Jahody Majcichov. Tamojšia jahodová plantáž sa rozrástla a aktuálne sa tu pestujú jahody takmer na šiestich hektároch. Nazbierať si môžete tri odrody – skoršiu Darselect s veľkými, výrazne sladkými plodmi a jasne červenou farbou. Neskoršiu Florenc ktorá má veľké, ťažké tmavo červené plody lahodnej chuti. A Symphony, ktorej šťavnaté a sladké plody majú výraznú ovocnú arómu.
Jahody sú zavlažované studničnou nezávadnou vodou a podstielané slamou, čiže čisté plody pozbierate aj za daždivého počasia.

Otvorené od: 13.6.2020 (prvý vstup od 8:00, v prípade veľkého počtu návštevníkov po naplnení kapacít sa zatvorí a znovu otvoríme o 14:00 druhý vstup, pričom posledný vstup bude o 17:30 alebo do vyzbierania zrelých jahôd)
Cena za kg: 2,50€
Telefonický kontakt: +421 948 418 567
Facebook: https://www.facebook.com/Jahody-Majcichov-1417951118474288
Platba kartou: Áno
Doplňujúce informácie:
– platí pre 13.6.2020: Napršalo cca 35mm vody na m2, tzn. najmä ráno bude mokro, treba sa pripraviť na blato a rosu
– na mieste sa dajú zakúpiť kartónové krabice s nosnosťou 2,5 kg (05)
– ak príde na pole priveľa ľudí, ktorí doslova vyzbierajú všetky jahody, organizátor uzatvorí pole na 2-3 dni, aby dozreli ďalšie jahody
– vjazd na parkovisko bude otvorený od 7:30

Zdroj: Majcichov - zber jahôd (27.5.2020)

Vlčkovce

Túto jahodovú plantáž nájdete medzi mestami Trnava a Sereď, blízko rýchlostnej diaľnice R1 v katastri obce Vlčkovce. V obci Vlčkovce a na výjazdoch z rýchlostnej komunikácie R1 Vás budú na plantáž navádzať smerové tabuľky. Parkovanie je hneď vedľa plantáže, asi pre 200 áut (pred plantážou aj na okraji asfaltovej cesty). Samozber zabezpečuje oraganizátor Sezaland. Po príchode na plantáž si odvážite nádoby na zber jahôd, váha Vám bude zapísaná a prilepená na nádoby. Po naplnení nádob sa vrátite na váhu, kde Vám bude odrátaná váha prázdnych nádob, čiže zaplatíte len za nazbierané jahody. Na tomto jahodovisku pestujú až šesť odrôd – Karmen, Darselekt, Daroyal, Symphony, Florence a Rumba. Takže Vaše chuťové bunky sa majú na čo tešiť.

Otvorené od: 12.6.2020 (od 14:00 do 17:00 alebo do vyzbierania v prednej časti plantáže) a 13.6.2020 (od 9:00 do 17:00 alebo do vyzbierania v zadnej časti plantáže)
Cena za kg: 2€ (nazbierané 4,50€/kg)
Telefonický kontakt: +421 908 421 179
Facebook: https://www.facebook.com/jahodyvlckovce
Platba kartou: Nie
Doplňujúce informácie:
- zamestnanci v reflexných vestách Vám pridelia riadok v ktorom budete zbierať jahody

Zdroj: Facebook (27.5.2020)

Bučany

V Bučanoch budú postupne dozrievať odrody Clery, Joly, Elsanta a Aprica. Jahodovisko Plantex sa nachádza na okraji Bučian smerom na Trnavu.
Plantex je tradičný slovenský pestovateľ ovocia a ovocných stromov. Okrem jahôd ponúka aj jablká, hrušky, slivky, marhule, broskyne, maliny. Širokú ponuku ovocných i okrasných rastlín a drevín nájdete v ich Záhradnom centre vo Veselom. Pre tento rok ešte nie je v dôsledku nedávnych mrazov stanovená cena za kilogram jahôd.

Otvorené od: 12.6.2020 (od 7:30 do 19:00 alebo do vyzbierania)
Cena za kg: 2,90€
Telefonický kontakt: +421 918 802 620
Facebook: https://www.facebook.com/plantex.sk
Platba kartou: neuvedené
Doplňujúce informácie:
- prvé nazbierané jahody si už dnes môžete zakúpiť v Záhradnom centre Plantex vo Veselom. Cena v predajni je 4,90€ / 500g

Zdroj: Bučany - zber jahôd (27.5.2020)

Dunajská Lužná

Keď sa vyberiete z mestečka po ceste smerom na Šamorín, po ľavej strane budete po chvíli míňať Jazdecký areál Davidov a kúsok za ním, ale na pravej strane, je jahodovisko. Môžete si nazbierať odrody jahôd Clery, Elsanta, Jolly a Elegance. Parkovať bude možné na parkovisku pri samozbere.

Otvorené od: momentálne zatvorené kvôli dozrievaniu jahôd (aktualizácia bude 12.6.2020 vo večerných hodinách - sledujte FB)
Cena za kg: 2,90€
Telefonický kontakt: +421 911 755 098
Facebook: https://www.facebook.com/bonifructi
Platba kartou: neuvedené
Doplňujúce informácie:
- priamo na samozbere bude možné zakúpiť aj ďalšie výrobky ako jablkové šťavy a sušené jablká

Zdroj: Facebook (27.5.2020)
zdieľaj na
Spracoval: (ms)
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Zdroj: GoSlovakia


Mohlo by ťa zaujať