Jablkové tiramisu

Catrin Neumayer

Catrin Neumayer

0 hodnotení
Počet porcií: 4 Čas prípravy: 50 minút + 3–4 hodiny v chladničke

Čo potrebujete:

100 g celozrnných podlhovastých piškót

250 g mascarpone (so zníženým obsahom tuku)

150 ml šľahačky

12 – 16 cl rumu

2 balíčky vanilkového cukru (8 g)

škoricu

Na jablkové pyré:

500 g jabĺk

120 ml vody

2 PL cukru

2 ks škorice

šťavu z 1/2 citróna

vyškrabané semienka z 1 vanilkového struku

Ako na to:

Jablkové pyré: Ošúpte jablká, odstráňte jadro a nakrájajte jablká na kúsky. Rozrežte po dĺžke vanilkový struk a vyškrabte semienka. Zahrejte trochu vody v hrnci a potom znížte teplotu a pridajte jablká s cukrom, citrónovou šťavou a paličky škorice. Varte 25 – 30 minút na strednom ohni, kým jablká nezmäknú a šťava sa nezredukuje. Odstráňte paličky škorice a varené jablká rozmixujte. Nechajte všetko vychladnúť a vložte zmes do chladničky.

Vložte podlhovasté piškóty do plastového vrecka a rozdrvte ich valčekom. Zmiešajte mascarpone s rumom, šľahačkou a vanilkovým cukrom, až kým nebude zmes hladká. Vložte jednu vrstvu rozdrvených podlhovastých piškót na dno nádoby (tip: nepoužívajte veľké nádoby). Zakryte ju vrstvou mascarpone v hrúbke 1 cm, posypte ju škoricou a naneste na ňu 1 cm vrstvu jablkového pyré. Celý postup opakujte – skončite s mascarpone posypané škoricou. Nechajte tiramisu v chladničke 3 – 4 hodiny.

zdieľaj na
Spracoval: Catrin Neumayer
Aktualizované dňa: 8.6.2020
Foto: Carletto Photography


Mohlo by ťa zaujať