HU HU
Stanislava Murínová

Stanislava Murínová

0 hodnotenia
bisztró "zabkása" élő légkörrel

A pozsonyi Unalmas téren több mint két éve működik egy keskeny sikátorban egy nevű bisztró, amelynek során azonnal felmerül a nagyanyám konyhájának emléke. És bár nem ég a méretével, a pozsonyi műértők között fénysebességgel terjed a róla szóló beszéd. Szóval odamentem harapni. A barátságos légkör és a csábító menü (a reggelit is beleértve) elvarázsolva egy szombat reggel odahúztam egy férfit és lányt - legalább egyszer stílusosan reggelizünk (és nem kell elkészítenem). Búzadara zabkása forró csokoládé dukátokkal, áfonyával és sült mogyoróval, mákkal vagy kombóval az éhes emberek számára (őszintén elkészített sült marhahús és kolbász) egyértelműen meggyőzött minket arról, hogy egy ilyen nap nem zárulhat másként, mint sikeresen. A bisztró Žufaň projektje sikeresnek tűnik. Megkérdeztem Janka Hoosovát, a Žufana három tulajdonosának egyikét, aki lelkesen dolgozik a bisztróban szakácsként, pincérnőként vagy operátorként, és feltettem néhány kérdést.

Mit ment a Žufane megnyitójára?

Szerettünk volna létrehozni egy reggelizőtermet, ahol az emberek kellemes módon kezdhetik a napjukat - reggel 7 órától. Hagyományos ételeket készítünk, amelyeken gyermekként felnőttünk, ugyanakkor könnyedén. Aki szereti az édességet, megkaphatja az egyik zabkását - a régiek hagyományos, de kissé elfeledett ételeit. A szívem egy bőséges zabkása, amelyet egy hagyományos torta ihletett, mákos-szilva alapú, savanyú túróval és sült dióval. Találsz még más gabonakását, kenegeteket, gödröcskéket, blini - sós savanyú palacsintákat, sült kenyeret, szendvicseket, mi saját süteményeket sütünk. Ezen felül napi két levest készítünk, szószt, húst és vegetáriánus ételeket, így egész nap jól fogyaszthat velünk. Bízunk az egyszerű, de őszinte főzésben, friss és szezonális alapanyagokból. Évente háromszor változtatjuk meg az étlapot, és megpróbáljuk szezonális alapanyagokat teljes erővel bevinni az ételekbe.

Vajon jönnek hozzád kávéfőzők?

Egy fedél alatt jó ételeket és válogatott kávét talál az angol pörkölő, a Has Bean Coffee, amely az egyik legnépszerűbb kávészakértő. Az emberek gyakran választanak bennünket Pozsony túlsó végéből reggeli kávéra vagy informális üzleti találkozóra a nap folyamán.

A jó ételek és a finom kávé közelebb hozza az embereket ...

Igen, ezzel belementünk a bisztró projektbe. Annak érdekében, hogy az emberek offline találkozhassanak és beszélgethessenek - egy tányér jó étel és egy csésze illatos kávé mellett. Hiszem, hogy az itt élők barátoknak érzik magukat a saját nappalijukban. Gyerekeket és kutyákat szívesen látunk. Néha nálunk ez a cselekvés, akkor idegenek is találkoznak az asztalnál - és beszélgetnek. Valami emberileg szép dolog történik velünk minden nap. Az emberek azért is jönnek hozzánk emiatt a szívélyes légkör miatt. Mert az élet művészete a jóság élvezetében és a személyközi kapcsolatok élvezésében is rejlik.

Nyitva naponta 7.00 órától - szombatonként 8.00 órától és vasárnap 9.00 órától

Hétvégén 4 vagy több fős csoportok számára javasoljuk, hogy foglaljanak asztalt legkésőbb pénteken 19 órakor.

www.zufana.sk

oszd meg
Spracoval: Stanislava Murínová
Frissítve: 8.6.2020


Lehet, hogy érdekel